Tudorel Toader, despre sesizarea IJ în cazul procurorului Lăncrănjan: Este problema Inspecţiei Judiciare

Publicat: Joi, 19 Iulie 2018 09:34 // Actualizat: Joi, 19 Iulie 2018 09:34 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat joi, referindu-se la sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor făcute de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan pe tema incriminării abuzului în serviciu în legislaţia germană, că aceasta este problema IJ. El a precizat că partea specială a Codului penal este o disciplină destul de riguroasă.

Foto: RomaniaTV.net

"Am aflat şi eu ieri, la orele prânzului, de la cineva din media. Este problema Inspecţiei Judiciare. Eu cred că am făcut referire expresă la elementele constitutive privind cele 2 infracţiuni, art. 297 din Codul penal român, art. 266 Codul penal din Germania. Vreau să spun că partea specială a Codului penal este o disciplină destul de riguroasă", a arătat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmaţiilor făcute de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan pe Facebook pe tema incriminării abuzului în serviciu în legislaţia germană, au declarat, miercuri, oficiali ai IJ.

Potrivit acestora, în cauză sunt efectuate verificări prealabile, care reprezintă o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa IJ fiind aceea "de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa, după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut recent că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania, în contextul în care a fost publicată o postare pe pagina misiunii diplomatice germane la Bucureşti pe această chestiune.

Ulterior, procurorul Alexandra Lăncrănjan a precizat că un om ''care se consideră un profesionist al Dreptului'' trebuie ''să aibă răbdare să citească o lege până la capăt".

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară s-a autosesizat după ce procurorul care l-a anchetat pe Dragnea a schimbat replici pe Facebook cu Tudorel Toader

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandra Lăncrănjan CSM Inspecţia Judiciară Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H