Tudorel Toader, despre zvonul că Guvernul Orban ar putea cere revocarea sa din Comisia de la Veneţia: Era previzibil

Publicaţia "Europa liberă" anunţă că Guvernul Orban ar putea cere în luna decembrie înlocuirea lui Tudorel Toader din calitatea de reprezentant al României în Comisia de la Veneţia. Ca reacţie la apariţia acestei informaţii, rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, susţine că "era previzibil acest demers".

RomaniaTV.net
15 nov. 2019, 08:15
Tudorel Toader, despre zvonul că Guvernul Orban ar putea cere revocarea sa din Comisia de la Veneţia: Era previzibil

„Era previzibil acest demers, în condițiile în care mulți sunt cei care își doresc să fie membri titulari în Comisia de la Veneția. Rămâne de văzut. Guvernul anterior a menținut calitatea de membru supleant pentru Bogdan Aurescu. Cel mai probabil este faptul că voi trimite o scrisoare deschisă către președintele Comisiei de la Veneția. Eu cred că vor face un astfel de demers”, a declarat Tudorel Toader, pentru STIRIPESURSE.RO.

Tudorel Toader este la cel de-al doilea mandat de membru al Comisiei de la Veneţia. 

Comisia Europeană pentru Democraţie prin Lege este organismul afiliat Consiliului Europei care se ocupă de probleme constituţionale. Rolul Comisiei este de a oferi consiliere statelor membre şi de a le ajuta pe cele care doresc să îşi alinieze structurile instituţionale şi legale cu standardele europene.

Comisia lucrează în trei domenii principale: instituţiile democratice şi drepturile fundamentale; justiţie constituţională; alegeri electorale, referendumuri şi partide politice.

Comisia se întruneşte la Veneţia, iar membrii trimişi de către ţări sunt numiţi pentru patru ani. Secretariatul permanent este în Strasbourg, Franţa, la sediul Consiliului Europei.


loading...
Partenerii noștri