Tudorel Toader, replică pentru Liviu Dragnea după acuzaţia că a „păcălit” în privinţa ordonanţelor pe Justiţie: O afirmaţie cam severă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, miercuri, că procedura parlamentară este calea de urmat pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală. De asemenea, Toader a comentat şi acuzaţiile liderului PSD Liviu Dragnea, conform cărora i-a "păcălit" spunând că vrea să adopte ordonanţe privind Justiţia. "Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură", a spus Tudorel Toader.

RomaniaTV.net
10 apr. 2019, 11:45
Tudorel Toader, replică pentru Liviu Dragnea după acuzaţia că a „păcălit” în privinţa ordonanţelor pe Justiţie: O afirmaţie cam severă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, miercuri, că procedura parlamentară este calea de urmat pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală.

„Am citit astăzi în presă o declaraţie a cuiva, chiar nu ştiu cine, din conducere (…) care a spus că proiectele de lege vor fi reluate în procedură parlamentară. Şi asta este calea de urmat. Dumneavoastră ştiţi că în procedură de urgenţă o lege poate fi adoptată mai rapid decât o ordonanţă de urgenţă”, a declarat Tudorel Toader, la Parlament, citat de Agerpres.

Întrebat despre afirmaţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, conform căreia ministrul Justiţiei „i-a păcălit pe toţi”, Tudorel Toader a spus: „Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Pentru că nu îmi permit. Nu cred că e necesar să explice eu, necesar e să explice dânşii”. 

Liviu Dragnea a declarat, luni seară, la România TV, că tot partidul s-a lăsat „păcălit” de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa.

„Eu am zis că nu mai vreau să discut, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi… Încă nu ştiu. A făcut-o intenţionat, neintenţionat… Ieşi în ianuarie şi spui «vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia». Eu eram plecat atunci, am auzit, nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele, şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui la un moment dat «păi nu mai pot să adopt că nu se justifică urgenţa». Şi atunci s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi mulţi oameni zic: «dar până la urmă, nu ăsta a fost planul?»”, a spus Liviu Dragnea, la România TV.