Tudorel Toader, după întâlnirea cu premierul Dăncilă la Guvern: „Nu am discutat despre demisie!”

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă, el precizând ulterior pentru G4Media.ro, că nu a fost abordat subiectul demisiei sale.

RomaniaTV.net
09 apr. 2019, 11:43
Tudorel Toader, după întâlnirea cu premierul Dăncilă la Guvern: „Nu am discutat despre demisie!”

„Nu am discutat despre demisie!”, a declarat Tudorel Toader, pentru G4media.ro, după discuţia cu premierul Viorica Dăncilă.

În ultima perioadă, Tudorel Toader, a fost criticat de mai mulţi lideri PSD, nemulţumiţi de activitatea sa la Ministerul Justiţiei.  

Liviu Dragnea, l-a criticat, luni seara, pe ministrul justiției la România TV pe motiv că nu a adoptat OUG-ul promis pentru modificarea Codurilor Penale, afirmând că „ne-am lăsat păcăliți toți de domnul Toader”, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa.

„Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi”, consideră Dragnea.

„În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG”, a afirmat Dragnea la România TV

„Ne-am lăsat păcăliți toți din partid domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… A spus în ianuarie că iese și adoptă o ordonanță. Ridică scandalul până la cer. După vine și spune că nu mai poate să adopte ordonanța. S-a generat un scandal inutil. Astea sunt legi care trebuie adoptate. Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Până la urmă ce facem? Rămânem cu ele așa?”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Şi  fostul ministru al Justiţiei, preşedinte al Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, susţine că există „foarte multe nemulţumiri” ale senatorilor PSD cu privire la activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

„Au fost exprimate în mod public, sunt mai mulţi colegi care şi-au exprimat nemulţumiri pe diverse teme. Eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, faţă de faptul că s-au modificat prin ordonanţă de urgenţă soluţii adoptate în Parlament, faţă de faptul că ministrul Justiţiei nu a dorit să vină, nici la Comisia Juridică, nici la comisiile speciale să dezbată anumite soluţii (…). Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”, a spus Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD a vorbit şi despre o „logică jucăuşă a ministrului Justiţiei în care spune ceva, după care, după o oră, dispare ceea ce a spus iniţial.”

Întrebat cum vor vota senatorii PSD miercuri, la moţiunea iniţiată de opoziţie împotriva ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc a răspuns: „Potrivit conştiinţei fiecăruia”.