Tudorel Toader: Este foarte important semnalul pe care-l dă Comisia de la Veneţia prin avizul care va fi definitivat zilele acestea

Publicat: Joi, 18 Octombrie 2018 22:53 // Actualizat: Joi, 18 Octombrie 2018 22:53 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seară, că ”este foarte important semnalul pe care-l dă Comisia de la Veneţia” prin avizul pe care-l pregăteşte în aceste zile cu privire la legislaţia din România, deoarece la el se raportează aproape de fiecare dată Comisia Europeană (CE), Mecanisul de Verificare şi Control (MCV), Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) ”şi cine ne mai evaluează”.

Tudorel Toader a declarat, joi seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că avizul preliminar al Comisiei de la Veneţia ”ne-a dat standardele pe care noi trebuie să le urmăm pentru a ne consolida statul de drept”.

”La conţinutul acestui aviz, sugestiile, observaţiile Comisiei de la Veneţia se raportează, dacă nu de fiecare ată, de multe ori, Comisia Europeană, cei din MCV şi alte organisme care ne evaluează. Ca urmare, în opinia mea, este forte important semnalul pe care-l dă Comisia de la Veneţia prin avizul care va fi definitivat zilele acestea. Important a se vedea că România este racordată la standarde, că România preia din recomandările date pentru a ajunge pe deplin la masa familiei europene”, a declarat Tudorel Toader.

Citeşte şi:  Toader îi răspunde lui Iohannis: Sper că îşi va aminti decizia CCR. A spus că nu o va numi pe Florea, după care va studia documentele

Acesta a explicat o serie dintre recomandările Comisiei care au fost oreluate în OUG 92/2018, respectiv cele referitoare la amânarea pensionării magistraţilor care au douăzeci de ani de vechime, cele referitoare la reprezentanţii societăţii civile din Consiliul Superior al Magistraturii, dar şi cele referitoare la eliminarea motivelor ”subiective” de revocare a membrilor aleşi ai CSM.

Toader a spus că ”orice lege este perfectibilă”, dar că Guvernul a decis preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, înainte de avizul final, de care vor ţien seama ”Comisia Europeană, MCV, GRECO şi cine ne mai evaluează”.

Comisia de la Veneţia are pe ordinea de zi a şedinţei din această săptămână adoptarea a două opinii privind Justiţia din România.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia de la venetia Ministerul Justiţiei Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H