Tudorel Toader îşi prezintă realizările de la Bruxelles. Rezultatele obţinute în Consiliul JAI

Publicat: Sâmbătă, 09 Martie 2019 22:23 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Martie 2019 22:23 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a informat sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că se acţionează atât în interiorul, cât şi în exteriorul Uniunii Europene astfel încât "comunicarea reciprocă de probe electronice să devină mai rapidă şi mai sigură".

"Autorităţile noastre din domeniul justiţiei şi al aplicării legii au nevoie de un acces eficace şi mai rapid la probele electronice în cadrul procedurilor penale. Ca să ne asigurăm că ne atingem obiectivele, acţionăm acum pe două fronturi: în interiorul UE, prin introducerea de noi norme pentru ca ordinele să fie adresate direct furnizorilor de servicii, şi în afara UE, prin purtarea de discuţii cu principalii actori, în special cu SUA, în vederea unor acorduri prin care comunicarea reciprocă de probe electronice să devină mai rapidă şi mai sigură", a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader: Candidatul pentru funcţia de procuror-şef european nu are nevoie de susţinerea guvernului

Ministrul Justiţiei a afirmat că, în urma sesiunii justiţie a Consiliului JAI de vineri, Consiliul a convenit asupra poziţiei sale în ceea ce priveşte directiva privind desemnarea reprezentanţilor legali în scopul obţinerii de probe în cadrul procedurilor penale. Directiva în chestiune face parte dintr-un pachet prin care se urmăreşte îmbunătăţirea accesului transfrontalier la probele electronice prin instituirea unui cadru juridic prin care ordinele judecătoreşti să poată fi adresate direct furnizorilor de servicii care îşi desfăşoară activitatea în UE.

"Consiliul a purtat dezbateri şi cu privire la mandatele necesare pentru negocierea celui de-ţal doilea protocol adiţional la Convenţia de la Budapesta şi a unui acord între UE şi SUA privind facilitarea accesului la probele electronice. Mandatele în cauză sunt esenţiale pentru completarea pachetului legislativ referitor la probele electronice, în vederea asigurării unui acces rapid şi eficace la probele electronice stocate în afara UE. Miniştrii au oferit orientări generale şi politice pentru ghidarea lucrărilor la nivel tehnic şi pentru adoptarea ulterioară a mandatelor în cursul preşedinţiei române", se mai arată în comunicatul de presă al ministrului Justiţiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Justiţiei Tudorel Toader UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
24 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H