Tudorel Toader: Nu este suficientă denunţarea protocoalelor dintre SRI şi Parchete, trebuie şi desecretizate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Antena 3, că denunţarea protocoalelor secrete încheiate între SRI şi Ministerul Public nu este suficientă, fiind nevoie şi ca ele să fie desecretizate, pentru a se afla cum s-a lucrat între cele două instituţii, arătând că el nu va accepta decât protocoale în limitele legii.

RomaniaTV.net
12 mart. 2017, 19:18
Tudorel Toader: Nu este suficientă denunţarea protocoalelor dintre SRI şi Parchete, trebuie şi desecretizate

„Nu e suficient să denunţi, că dacă denunţi ce faci? Nu mai este în vigoare, îl laşi inoperant, inaplicabil, dar cred că mai interesant ar fi să îl şi vedem, să îl şi desecretizăm, să ştim cum au funcţionar aceste structuri, cum s-a desfăşurat această colaborare, activitate mixtă”, a spus ministrul.

Întrebat dacă el va mai accepta semnarea unor astfel de protocoale, Tudorel Toader a răspuns nuanţat. „Sigur, nu voi menţine astfel de protocoale, astfel de colaborari, decăt în limitele strict ale competenţelor legale”, a afirmat el.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Adrian Ţuţuianu, a anunţat, marţi, că directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus denunţarea de către Serviciu a protocoalelor de colaborare interinstituţionale care nu mai respectă criteriile de necesitate, actualitate sau utilitate.

Citeşte şi Ministrul Justiţiei anunţă că va discuta cu Lazăr şi Kovesi despre ancheta pe OUG 13 şi nu exclude demisia lor