Tudorel Toader, prima reacţie după anunţul desfiinţării Secţiei Speciale

Publicat: Vineri, 27 Decembrie 2019 21:52 // Actualizat: Vineri, 27 Decembrie 2019 21:52 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, a postat, vineri, pe Facebook, un mesaj referitor la înfiinţarea, la iniţiativa "Comisiei Iordache", a Secţiei Speciale, postarea având titlul: "Pentru cei care nu vor să afle adevărul". Reacţia vine după ce actualul Guvern ia în calcul desfiinţarea acestui for.

Tudorel Toader a postat, vineri seară, pe Facebook, "pentru cei care nu vor să afle adevărul!"

"La iniţiativa Comisiei speciale (comisia Iordache), Parlamentul a adoptat Legea 207 din 20 iulie 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, iar prin art. 88 indice 1 - 88 indice 9 a consacrat şi înfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie, urmând apoi întreaga odisee parlamentară, cu multe controverse şi neconstituţionalităţi!!!", a arătat Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a propus desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor. Memorandumul, discutat în sedinţa de Guvern

Cătălin Predoiu, actualul ministru al Justiţiei, a expus, în debutul şedintei de Guvern de vineri seara, motivele pentru care Secţia Specială ar trebui desfiinţată. Predoiu a spus că organisme internaţionale s-au opus înfiinţării acestei Secţii care a fost constituită fără o consultare publică şi cu reacţii negative din partea multor magistraţi.

"Analizăm propunerea, de principiu mi se pare o propunere corectă şi ea e şi în programul de guvernare", a spus premierul Ludovic Orban.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H