Ministerul Justiţiei a propus desfiinţarea Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor. Memorandumul, discutat în sedinţa de Guvern

Publicat: Vineri, 27 Decembrie 2019 14:50 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Decembrie 2019 07:49 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Justiţiei propune Guvernului desfiinţarea Secţiei speciale, într-un Memorandum care va fi discutat în şedinţa de Guvern de vineri seară.

Guvernul Orban se reuneşte vineri într-o şedinţă la Palatul Victoria, de la ora 20.

Pe ordinea de zi figurează şi Memorandumul cu tema: ”Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri”. 

VEZI AICI PROPUNEREA MINISTERULUI JUSTITIEI

Potrivit documentului, ”poziţia Ministerului Justiţiei în raporturile cu autorităţile şi instituţiile publice, respectiv cu instituţiile Uniunii Europene sau internaţionale pe această temă să fie în sensul susţinerii soluţiei desfiinţării SIIJ”.

Anterior, Memorandumul, care a fost discutat şi în şedinţa de Guvern din 6 decembrie, prevedea şi posibilitatea regândirii modului în care funcţionează Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Premierul Ludovic Orban declara în urmă cu o săptămână că Secţia Specială va fi desfiinţată, atunci când se va găsi cea mai bună soluţie constituţională.

"Secţia specială cu siguranţă va fi desfiinţată. Face parte din recomandărle din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Atunci când vom găsi cea mai bună soluţie constituţională pentru a rezolva acest lucru", a declarat Orban, la Digi 24.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, în 10 decembrie, Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu mai poate rămâne în forma actuală, atât din cauza vulnerabilităţilor de construcţie, cât şi din cauza contraperformanţei înregistrare de la înfiinţarea ei, printre care puţine rechizitorii care au vizat corupţia şi retragerea unor apeluri care au vizat foşti politicieni de vârf.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale, iar rezultatele de până acum arată că că 83.14% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, 8.71% pentru menţinerea ei şi 8.14% pentru amendarea normelor care reglementează activitatea.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 dec 20:52
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Manuscrisul care ar putea regândi creştinismul (foto).
Un manuscris de acum 1.200 de ani descoperit în Egipt, scris în limba coptă şi descifrat recent vorbeşte despre despre viaţa şi crucificarea lui Iisus într-un mod foarte diferit de cel în care descrie Biblia aceste evenimente, scrie Live Science.
Iisus obişnuia să-şi schimbe forma! Un manuscris antic, descifrat recent, prezintă informaţii ULUITOARE despre Mântuitor. Potrivit manuscrisului, Iuda l-a sărutat pe Iisus pentru a putea fi mai uşor identificat de către romani pentru că acesta „obişnuia să-şi schimba forma”. În plus, arestarea lui Iisus a avut loc într-o zi de marţi, nu joi, cum este considerat în tradiţia creştină.
Însă cea mai uluitoare informaţie este legată de relaţia dintre Iisus şi Pilat din Pont, guvernatorul roman, cel care l-a condamnat la moarte. Textul antic spune că Pilat l-a invitat pe Iisus la masă, iar în final i-a spus că este gata să-şi sacrifice propriul fiu că sa-I salveze viata: „Iată, a venit noaptea, ridica-Te şi pleacă, iar dimineaţa când voi fi acuzat din cauza Ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca să-l omoare în locul tău”, scrie jurnalul.ro .
Iisus i-a răspuns: „O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi”. Apoi, Mântuitorul i-a arătat că, dacă vrea să scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbându-şi forma sau dispărând.
„Pilat s-a uitat la Iisus şi, iata, El a dispărut. Nu l-a putut vedea mult timp”.
Manuscrisul coptic a fost descoperit în 1910 în manastirea Sfântul Mihail, lângă oaza Fayum, în deşertul egiptean şi a fost cumparat de americanul J.P. Morgan şi donat ulterior muzeului care îi poartă numele.
27 dec 19:35
Răspunde | Votează email 1 email
Gica
Cine crede ca desfiintarea SIIJ va aduce liniste in Paradis se inseala. In sondajele nationale, 85% din intervievati confirma Abuzurile Grave, Fabricarea de Dosare si Probe la comanda, denuntatori multipli falsi s.a.m.d. Corectitudinea politica va avea mari probleme, din cauza tendintei de musamalizare. Ce se incearca acum va fi un inceput…
27 dec 19:31
Răspunde | Votează email 0 email
caiaqfluc
România este un cos plin cu raci. Imediat ce incerca unul sau mai multi sa paraseasca cosul ceilalti se prind(catara) pe cei"viteji si-i trag inapoi. deci la fund. Asa ssa intâmplat si cu PSD. Acum vor incerca cei de la PNL sa paraseasca cosul! Crede cineva ca va reusi? Eu nu!Tocmai de aceea zic eu, hai sa desfitam politia,judecatoriile,parlamentul,guvernul,sri-ul si in ultima instanta WC-urile publice! Am uitat ceva?Da. sa inchidem usa sa aruncam cheia si sa avertizam:"Casa de Nebuni!"
Intelegeti!?
27 dec 17:23
Răspunde | Votează email 2 email
Gramaticu Mihai
Poate modul în care își desfășoară activitatea Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție nu este cel mai bun, dar să desființezi această secție, e ca și cum ați susține că în Justiție totul este perfect. Oare așa să fie? Percepția populației despre Justiția Română nu vă spune nimic? Sau nu țineți cont de ea? Desigur, marea majoritate a celor ce servesc justiția sunt persoane corecte, dar să nu uităm „Pădure fără uscături nu există” și din relatările din mass-media, uscături sunt destule în justiție.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H