Tudorel Toader, propus pentru cercetare disciplinară

Decanul Baroului Iași, Marius Sebastian Striblea, a scris pe Facebook că va propune o anchetă disciplinară îndreptată spre ministrul Justiției, Tudorel Toader.  

RomaniaTV.net
11 feb. 2019, 15:50
Tudorel Toader, propus pentru cercetare disciplinară

„Avand în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, in calitate de Decan al Baroului Iasi, voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul baroului a sesizarii Comisiei de disciplină.
Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apararii din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificam dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat”, a anunţat Marius Sebastian Striblea, decanul Baroului Iaşi.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat, pe Facebook, propunerile de la UNBR privind modificarea protocolului ce vizează onorariile avocaților. Toader susține că Ministerul Justiției așteaptă o justificare pentru înnoirea protocolului în care sunt stipulate onorariile percepute de avocații care fac oficii.

„Protocolul din 2008 a fost actualizat după 7 ani, după ce a trecut criza, adică în 2015, cu o majorare de 30%. Din 2017 se tot discută despre actualizarea acestuia, iar MJ tot așteaptă o justificare a propunerilor formulate. Atașăm propunerile formulate și nemotivate, primite de la UNBR!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Mai mulți avocați au protestat, luni, față de onorariile din oficiu care, spun ei, sunt cele stabilite din 2015 în cadrul unui protocol. Apărătorii spun că nivelul de trai din 2019 este mult mai ridicat și au dat exemplul magistraților, care au salariile mărite.