Tudorel Toader va prezenta joi, la ora 18.00, raportul despre DNA, DIICOT şi Ministerul Public în camerele reunite ale Parlamentului

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a luat decizia în legătură cu prezentatea raportului despre activitatea DNA în plenul Parlamentului - joi, la ora 18.00, ar avea loc în plenul Parlamentului prezentarea concluziilor raportului precum și decizia pe care a luat-o în legătură cu Laura Codruța Kovesi.    

18 feb. 2018, 09:43
Tudorel Toader va prezenta joi, la ora 18.00, raportul despre DNA, DIICOT şi Ministerul Public în camerele reunite ale Parlamentului

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că va prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea DNA, DIICOT şi a Ministerului Public, urmând ca săptămâna următoare, joi, să prezinte public concluziile privind activitatea DNA.

„Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei, am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent. Voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerul Public, DIICOT, DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a Ministrului Justiţiei. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA„, a declarat Tudorel Toader.

Laura Codruţa Kovesi, în Financial Times: „Există o campanie de calomnie împotriva instituţiei noastre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că nu vede, „momentan”, motive pentru revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Revocarea constat că este o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, cu siguranţă domnul ministru va veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar solicita aşa ceva. Acum, nu cunosc motive de revocare. (…) M-ar surprinde, ca aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi bine fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, că nu este dezamăgit de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmând că atunci când ministrul va lua o decizie legată de activitatea DNA aceasta va fi una argumentată.

Eu nu sunt dezamăgit de ministrul Justiţiei. Ştiu poziţiile unor colegi, dar acesta nu este un subiect care să fie aşa decis foarte repede şi fără o temeinică documentare şi pregătire. Îl consider în continuare pe Tudorel Toader un om de bună-credinţă, un profesionist, un om cu expertiză serioasă, un om serios şi cred că decizia pe care o va lua, nu ştiu care va fi aceea, va fi argumentată. Nu l-am văzut niciodată pe Tudorel Toader să anunţe sau să spună ceva fără să aibă o argumentaţie foarte serioasă. Eu nu am niciun fel de dezamăgire în ceea ce îl priveşte pe Tudorel Toader”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3, întrebat dacă este dezamăgit de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul în care întârzie să prezinte un raport privind activitatea DNA şi a conducerii instituţiei.

Liviu Dragnea a afirmat că Tudorel Toader „are ritmul lui”.

„Are ritmul lui şi s-a întâmplat acum că în zilele respective era plecat în Japonia, o vizită programată demult, dar primul ministru i-a cerut să se întoarcă şi s-a întors”, a conchis Dragnea.