Tudorel Toader: Vrem să construim 15 arhive mari, câte una pentru fiecare Curte de Apel din ţară

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a vizitat vineri Curtea de Apel şi Penitenciarul din Iaşi pentru identificarea unei posibile locaţii de amplasare a arhivei aferente instanţelor şi parchetelor arondate celor două instituţii. Toader a declarat că intenţionează să construiască 15 clădiri pentru a muta arhivele Curţilor de Apel din ţară.

RomaniaTV.net
22 iun. 2018, 05:03
Tudorel Toader: Vrem să construim 15 arhive mari, câte una pentru fiecare Curte de Apel din ţară

UPDATE. „Avem un program să facem 15 arhive, mari, pe mii de metri, câte una pentru fiecare Curte de Apel. În Justiţie, documentele se păstrează 90 de ani. Vrem să ducem arhivele de la judecătoriile de pe raza Curţii de Apel, de la Tribunale, de la Curtea de Apel, Parchetele de pe lângă Judecătorii, de pe lângă Tribunale, de pe lângă Curtea de Apel. Vreau să vă spun că sunt foarte, foarte multe documente care sunt ţinute în condiţii absolut improprii, care ocupă spaţii, spaţii care pot fi folosite în altă parte. Facem o arhivă mare”, a declarat la Iaşi ministrul Tudorel Toader.

El a declarat că a venit la Iaşi pentru a discuta cu reprezentanţii Curţii de Apel şi cei ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă despre construirea unei astfel de arhive.

„Acum avem două terenuri. Unul îl pune la dispoziţie Curtea de Apel, altul îl pune la dispoziţie Penitenciarul. Vreau să le văd. Noi avem deja banii. Lucrăm la PUZ, certificatul de urbanism, pentru a demara lucrarea”, a declarat jurnaliştilor ministrul Justiţiei.

„Astăzi, 22 iunie 2018, voi vizita Curtea de Apel Iaşi şi Penitenciarul Iaşi. Am în vedere identificarea posibilei locaţii unde să fie amplasată arhiva aferentă instanţelor şi parchetelor arondate!”, a anunţat Tudorel Toader pe Facebook.