Tudose, despre Shhaideh şi Plumb: Ambele sunt pe relaţia cu Bruxelles. Percepţia acolo e cu totul alta decât realitatea de aici

Premierul Mihai Tudose a explicat miercuri, la Parlament, că remanierea miniştrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb a fost cerută "pentru că cele două sunt în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti".

RomaniaTV.net
11 oct. 2017, 10:43
Tudose, despre Shhaideh şi Plumb: Ambele sunt pe relaţia cu Bruxelles. Percepţia acolo e cu totul alta decât realitatea de aici

„Pe această zonă, aşa cum şi la justiţiabili, cine greşeşte plăteşte, trebuie să existe şi o răspundere a magistraţilor. În ceea ce priveşte partea guvernamentală a problemei, nu pot să fie alături de colegii mei din Guvern care sunt astăzi într-un fel de stres pe această problemă. Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest prgram este atragerea de fonduri europene. În cazul celor două colege aveo o realitate şi o percepţie. Realitatea este că există prezumţia de nevinovăţie, au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau schimbate total. Dar avem şi o percepţie, iar percepţia de la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dat fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona acesta cu relaţia cu Bruxelles, de aici apare problema. Am o părere persoanală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului”, a declarat premierul Mihai Tudose, după întâlnirea cu şeful PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

 

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu ia în calcul demisa miniştrilor Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh.