Tudose: Legile justiţiei nu au ajuns niciodată la Guvern. Să se pronunţe CCR dacă sunt bune sau proaste

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că legile justiţiei nu au ajuns de la Parlament, la Guvern, din motive tehnice. Totodată acesta afirmă că aşteaptă să se pronunţe Curtea Constituţională a României dacă aceste legi sunt ”bune sau nu”.

10 ian. 2018, 20:34
Tudose: Legile justiţiei nu au ajuns niciodată la Guvern. Să se pronunţe CCR dacă sunt bune sau proaste

„Legile nu au ajuns la Guvern niciodată, din diverse considerente, unul dintre ele fiind de natură tehnică. Din Parlament, nu puteau ieşi fără avize de la Comisia de la Veneţia care se întrunea în ianuarie a.c.. În ianuarie 2017, a fost scandalul că de ce au fot facute noaptea ca hoţii în Guvern şi nu a fost o dezbatere în Parlament, care este forul democratic suprem al ţării, şi ăsta a fost al doilea considerent al Coaliţiei, că asa a vrut strada din România, ca Parlamentul să lucreze”, a declarat Tudose.

Vezi si: Mihai Tudose: Eu nu sunt premierul cuiva. Sunt premierul României, propus de PSD. Cu Dragnea am o relaţie instituţională

Mihai Tudose: Vreau un Guvern al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1. Cu Carmen Dan nu pot lucra

Primul ministru a mai spus că nu se poate pronunţa, dacă legile Justiţiei sunt bune sau nu şi că acest lucru îl va decide CCR.

„Că sunt bune, că sunt proaste? Nu am scris noi Biblia. Să se pronunţe Curtea Constituţională, asta-i viaţa. Până la urmă, s-a pronunţat Parlamentul, instituţia supremă a democraţiei. Păi, dacă nici asta nu e bună, daţi-mi dumneavoastră o altă formă de organizare statală”, a spus Tudose.

Întrebat dacă susţine aceste legi, Tudose a spus că, procedural, i se pare corect cum s-a procedat în privinţa lor.

„Eu susţin procedura, nu sunt specialist în drept constituţional, s-ar putea ca în anumite lucruri CCR să ne spună că mai trebuie lucrat la ele. După ce se pronunţă, vedem dacă sunt bune sau nu. Până una, alta, eu am votat”, a declarat premierul.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose, reacţie dură în cazul poliţistului pedofil: Cred că şi pedeapsa cu moartea e puţin