Tudose, speriat de ideea că Halep ar putea deveni mamă: Pe ultimul an a avut venituri de milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85%

După ce Guvernul şi-a anunţat intenţia de a plafona indemnizaţia pentru creşterea copilului, premierul Mihai Tudose a dat-o ca exemplu pe Simona Halep, care ar obliga statul să-i plătească 85% din veniturile pe ultimul an, în cazul în care va deveni mamă.

RomaniaTV.net
03 aug. 2017, 06:59
Tudose, speriat de ideea că Halep ar putea deveni mamă: Pe ultimul an a avut venituri de milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85%

Astăzi, când stăm de vorbă, indemnizaţia e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus de bun simţ: domnule, nu toţi au salariu, obţin bani din alte venituri, se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, omul revinde, are un venit. Apoi, de la asta s-a ajuns la venituri, inclusiv dacă-şi vinde casa.

Şi mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câţiva colegi: domnule, hai să schimbăm legea până nu-i încolţeşte foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil. Mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85% din venituri”, a declarat Mihai Tudose.

Suma pe care Simon Halep ar urma să o primească în cazul în care ar deveni mamă ar fi uriaşă. În 2016, numărul 2 mondial a avut venituri din tenis în valoare totală de 4,33 milioane de dolari. Simona stă bine la acest capitol şi în 2017. Până acum, sportiva în vârstă de 25 de ani a câştigat din premii 3,28 milioane de dolari.