Ţuica fabricată în celula penitenciarului i-a adus unui deţinut zile grele la izolare

Dorul de băutură l-a împins de un deţinut de la Penitenciarul Botoşani la gesturi nesăbuite. Pentru că a fost prins, şefii penitenciarului l-au pedepsit: 10 zile la izolare. A contestat pedeapsa în instanţă, dar fără succes.

28 dec. 2021, 10:23
Ţuica fabricată în celula penitenciarului i-a adus unui deţinut zile grele la izolare

Ţuica fabricată în celula penitenciarului i-a adus unui deţinut zile grele la izolare. Fernando Petrică Sîn Sarion se afla după gratii din 2018, după ce fusese condamnat pentru tâlhărie şi ultraj. Smulsese telefonul din mâna unei tinere şi fugise. Urmărit de un poliţist local ajutat de poliţişti de la Biroul de Ordine Publică, îi ameninţase pe aceştia cu o secure. A fost imobilizat şi încarcerat.

Doar că dorul de alcool în închisoare l-a împin la un gest necugetat. S-a pus pe fermentat fructe pentru a face ţuică. Bidoanele sale au fost descoperirite de gardieni, iar deţinutul a recunoscut că le-a pus la fermentat pentru a distila ţuică, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi: Un patron de cârciumă din Comarnic a reuşit să îşi otrăvească clienţii. 5 dintre ei au murit în agonie. Pedeapsa ridicolă pe care a primit-o

Introducerea, producerea, deţinerea, comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice sunt interzise în penitenciare. Ca urmare, Sîn Sarion a fost sancţionat cu 10 zile de izolare, regim în care deţinutul este închis singur în celulă, având dreptul doar la o oră de plimbare pe zi.

Deţinutul a contestat decizia judecătorului delegat pe lângă penitenciar, susţinând că afecţiunile psihice de care suferă nu îi permit regimul de izolare.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Secretul pentru o „ţuiculiţă” aromată

Nu de aceeaşi părere au fost şi magistraţii Judecătoriei care au analizat cazul. Judecătorii au respins contestaţia, ca nefondată. Sîn Sarion va trebuie să achite şi suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.