Tuiştii de la Poarta Raiului au fost recuperaţi dintre nămeţi

Peste 60 de turişti, între care o femeie însărcinată şi mai mulţi copii, care au rămas blocaţi la două cabane din zona Poarta Raiului din Munţii Şureanu după ce drumul a fost acoperit cu zăpadă viscolită au fost recuperaţi de drumari şi salvamontiştii din Alba.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 12:05
Tuiştii de la Poarta Raiului au fost recuperaţi dintre nămeţi

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Florin Roman a declarat, luni, că peste 60 de turişti au rămas blocaţi, duminică, la două cabane din zona turistică Poarta Raiului din Munţii Şureanu, după ce drumul de acces a fost acoperit cu zăpadă viscolită.

„Drumul, practic, nu mai exista pentru că zăpada viscolită ajungea pe alocuri între jumătate de metru şi un metru. La două cabane au fost blocate două grupuri de turişti, între care şi o femeie însărcinată şi mai mulţi copii. Am reuşit să îi scoatem din acele cabane şi să îi ducem în drumul judeţean, iar de acolo s-a mers în spatele frezei, în coloană”, a spus Florin Roman.

El a explicat că pentru salvarea turiştilor s-a format o echipă de intervenţie formată din drumari, jandarmi montani şi salvamontişti, care a reuşit în cursul serii de duminică să îi coboare pe turişti de pe munte.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai gravă problemă produsă de la începutul iernii pe drumurile judeţene din Alba.

Florin Roman a precizat că în prezent în Alba nu există drumuri blocate.