Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România. Încă trei cazuri de infectare, depistate

Încă trei persoane din România au fost depistate cu noua tulpină de coronavirus despoverită în Marea Britanie. În prezent, numărul cazurilor de coronavirus cu tulpina britanică a ajuns la 8.

27 ian. 2021, 15:41
Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România. Încă trei cazuri de infectare, depistate
Tulpina britanică de coronavirus se extinde în România. Încă trei cazuri de infectare, depistate

Alte trei persoane infectate cu tulpina britanică de coronavirus au fost depistate în România, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan. Între cei trei sunt doi angajaţi de la Şcoala 28, iar un caz este nou.

Cel de-al treilea caz este la o femeie, carantinată la domiciliu şi care se simte bine.

Până acum au fost confirmate în total 8 cazuri de infectare cu noua tulpină.

Vă reamintim că la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei a fost depistat săptămâna trecută un caz de infectare cu tulpina britanică de coronavirus. În urma anchetei epidemiologice, alte 16 cazuri COVID-19 au fost identificate.

Citeşte şi: Vaccin Covid-19. În ce condiții pot face rapelul persoanele depistate pozitiv după prima doză

Ultimul caz de infectare cu tulpina britanică de coronavirus a fost depistat marţi. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani din Constanţa.

„Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţi.

Citeşte şi: Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, fotografiată la microscop | FOTO


loading...