Tulpina britanică în România. Florin Cîţu: „Nu vedem efectele devastatoare”

Florin Cîţu spune că în România lucrurile sunt sub control în ceea ce priveşte tulpina britanică de coronavirus, precizând că "nu se văd efecte devastatoare". De asemenea, premierul îi îndeamnă pe români să respecte în continuare regulile de protecţie sanitară.

25 feb. 2021, 16:34
Tulpina britanică în România. Florin Cîţu: „Nu vedem efectele devastatoare”
Tulpina britanică în România. Florin Cîţu: "Nu vedem efectele devastatoare"

Tulpina britanică în România. Florin Cîţu spune că, în România, tulpina britanică este „oarecum sub control”,precizând că nu sunt efectele „devastatoare”.

Tulpina britanică în România. Florin Cîţu, precizări

„Deocamdată în România vedem că tulpina britanică este oarecum sub control. Nu vedem efectele devastatoare. În Marea Britanie dimanica a fost foarte activă. Nu vedem așa ceva în România”, a spus Florin Cîţu.

Premierul trage un semnal de alarmă cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, afirmând că nu este momentul pentru relaxare

Întrebat despre scenariile avansate de INSP privind evoluţia epidemiei de COVID-19 în România, Florin Cîţu a precizat că „realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile”. Premierul consideră că măsurile luate până acum „arată că au dat rezultate”.

„Am luat măsurile care trebuie și o spun datele. Veți vedea că scenariile pesimiste nu se vor adeveri. Deocamdată, ce avem noi implementat funcționează, dar în același timp e important să respectăm regulile. Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul. Foarte ușor putem să pierdem ce am câștigat până acum, dacă nu respectăm regulile, inclusiv legat de restaurante, școli”, a mai menţionat premierul Cîţu.

Citeşte şi Florin Cîțu laudă fostul Guvern: ”România a avut cea mai mare creştere economică. Anul trecut, când trecea printr-un nou lockdown”

Florin Cîţu a mai precizat că începând de astăzi din calculul ratei de incidenţă COVID nu vor mai fi excluse cazurile din focarele din diverse instituţii. Şeful Executivului apreciază că noua formulă nu va schimba foarte mult lucrurile.

„Ne-am uitat la această formulă. E recomandată de epidemiologi. Am văzut estimările inițiale, nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile. S-au făcut estimări, de aceea am și lăsat această perioadă de 14 zile”, a afirmat Florin Cîţu, conform G4Media.

România, pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor vaccinate

Premierul a declarat că România se situează pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate cu ambele doze. În aceste condiții, premierul arată că această campanie de vaccinare reprezintă un succes notabil pentru țara noastră.

„Când Europa trecea prin alte perioade de lockdown, România avea cea mai mare creștere economică. Toate acestea s-au întâmplat pentru că România a reușit să câștige încrederea învestitorilor. Încrederea este foarte greu de câștigat, dar foarte ușor de pierdut.

Provocarea majoră anul acesta este campania de vaccinare. În Europa suntem pe locul 3 la numărul de persoane vaccinate cu ambele doze, iar la nivel mondial suntem pe locul 6. Nimeni nu ar fi crezut că am putea face asta, dar am făcut-o pentru că avem un plan și ne ținem de el.”, a spus Florin Cîțu.