Florin Cîţu, primele rezultate ale campaniei de vaccinare: Câştigăm lupta cu pandemia!

Premierul României vine cu un anunţ îmbucurător pentru români, în ziua în care numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu coronavirus.

20 feb. 2021, 17:26
Florin Cîţu, primele rezultate ale campaniei de vaccinare: Câştigăm lupta cu pandemia!

Florin Cîţu, primele rezultate ale campaniei de vaccinare. Şeful Guvernului spune că primele rezultate ale campaniei de vaccinare arată că „împreună câştigăm lupta cu pandemia COVID”.

Florin Cîţu, primele rezultate ale campaniei de vaccinare. Ce spune premierul României

„Campania de vaccinare merge foarte bine. Avem primele rezultate care arată că împreună câștigăm lupta cu pandemia. Persoanele vaccinate au depășit numărul celor infectate.

Număr persoane vaccinate: 783.505. Număr persoane infectate: 777.276
Numărul de doze crește de la o săptămână la alta. Accelerăm campania de vaccinare în săptămânile următoare.
#RomaniiTrebuieSaStie”, a spus Florin Cîţu, pe pagina personală de Facebook.

Potrivit Centrului Naţional de Vaccinare anti-COVID-19 în România, sâmbătă la ora 13.00 numărul persoanelor vaccinate împotriva infectării cu noul coronavirus era de 783.505 persoane, în timp de numărul infectaţilor cu SARS-COV 2 de la începutul pandemiei până în prezent era la ora 13 de 777. 276.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt.
Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur!
Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi!”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.861.921 de teste RT-PCR și 245.783 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.020 de teste RT-PCR (13.604 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.416 la cerere) și 7.462 teste rapide antigenice.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 6.388 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 20 februarie a.c.

Pe teritoriul României, 39.097 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.177 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.670 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 127 de persoane.

Citeşte şi: România învinge pandemia. Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu coronavirus