Tulpina Kappa se răspândeşte în doar 10 secunde, la „contactul fugitiv”

Coronavirusul se multiplică înfiorător de repede. Tulpina Kappa, o mutaţie cu un grad ridicat de infecţiozitate, a fost identificată în statul australian Victoria şi a dus la carantinarea acestuia.

25 iun. 2021, 15:11
Tulpina Kappa se răspândeşte în doar 10 secunde, la „contactul fugitiv”

Oficialii australieni din sănătate avertizează că noua mutaţie se transmite „la contactul fugitiv„, respectiv în 5-10 secunde, informează abc.net.au

Responsabilul australian cu gestionarea pandemiei Covid-19, Jeroen Weimar, spune că tulpina Kappa s-a transmis la cazuri de “contact fugitiv”.

Vestea bună este aceea că vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva variantelor Delta și Kappa ale coronavirusului, a anunțat compania, citând un studiu britanic. Studiul, realizat de Universitatea Oxford, a analizat capacitățile de neutralizare a tulpinilor Delta și Kappa a anticorpilor monoclonali atât la persoane care s-au recuperat după boală, cât și la cei vaccinați împotriva coronavirusului.

Citeste si Copiii sunt mai predispuşi decât adulţii să se infecteze cu varianta Delta a coronavirusului. Avertismentul medicului Anthony Fauci

Epidemiologul Mary-Louise McLaws de la Universitatea New South Wales spune că virusurile se pot răspândi rapid în centre comerciale, din cauza circulației aerului.

Dacă ești înăuntru sau într-un mall sau magazin circulația aerului este în mod normal mai scăzută. Atunci ai pe cineva care într-o perioadă cu o încărcătură virală mare și cu mult fluid în respirație ar putea produce mai multe particule de mărimi diferite, fiind mai infecțios”, a explicat epidemiologul.

Citeste si Valeriu Gheorghiţă, anunţ terifiant despre creşterea numărului de infecţii tulpina indiană de COVID. „Mai este o persoană care este confirmată cu tulpina delta”