Tun colosal pentru frații Pavăl de la DEDEMAN! Au făcut deja 13 milioane de euro în prima săptămână din ianuarie! Le duduie afacerile!

Frații Pavăl care dețin Dedeman au dat lovitura de la începutul lui 2022. Investiția lor a urcat cu 13 milioane de euro într-o singură săptămână.

10 ian. 2022, 13:48
Tun colosal pentru frații Pavăl de la DEDEMAN! Au făcut deja 13 milioane de euro în prima săptămână din ianuarie! Le duduie afacerile!

Tun colosal pentru frații Pavăl de la Dedeman!

Pe fondul unei aprecieri semnificative de 22% de la începutul anului 2022 pentru acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) la bursa de la Bucureşti, investiţia fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl la Alro Slatina s-a majorat de la 60 mil. euro la aproximativ 73 mil. euro.

Tun colosal pentru frații Pavăl de la Dedeman! Prin Paval Holding, care are și alte companii listate la Bursa de la București, cum ar fi Transelectrica, Purcari, Electrica, Purcari, cei doi frați antreprenori controlează 23% din Alro Slatina. La început de 2022 evaluarea companiei a urcat de la 1,28 mld. lei la 1,6 mld. lei. Grupul rus Vimetco este acționarul majoritar al Alro, cu o deținere de 54%.

Cum au făcut frații Pavăl de la Dedeman 13 milioane de euro în prima săptămână din ianuarie

Cum a apărut aprecierea bursieră la compania care în 2021, spre final, spunea că închide 60% din producție pe fondul creșterii prețului la energie?

“Dacă la momentul anunţului sindicaliştilor cu privire la întreruperea producţiei acţiunile Alro se corectau masiv, vedem că acum, după ce ministrul Energiei a anunţat sprijinul Guvernului pentru reluarea producţiei, investitorii revin şi reacumuleaza acţiuni Alro”, spune Antonio Oroian, broker al Goldring.

“Cred că vestea venită din partea Guvernului, cu privire la încercarea unei mai mari predictibilităţi a preţului energiei pe termen lung, este una bună pentru toate companiile din industrie, care au avut de suferit de pe urma creşterii preţului la energie, exemplificând aici doar cu situaţia Azomureş, care de asemenea şi-a întrerupt producţia. Pe de altă parte, la evoluţia preţului de astăzi, a contribuit probabil şi anunţul cu privire la proiectul de investiţii al subsidiarei Alro, Vimetco Extrusion”, a continuat el.

Directorul general adjunct al Prime Transaction, Alin Brendea, a spus că preţul acţiunii a început să scadă din toamna anului trecut, odată cu creșterea accelerată a prețurilor la energia electrică.

“Scăderea s-a accentuat la finalul anului trecut, la momentul apariţiei informaţiilor în mass-media conform cărora compania ar reduce drastic activitatea, în condiţiile unor preţuri extrem de mari ale energiei electrice şi a lipsei de predictibilitate privind contractarea cantităţilor necesare. Luarea de poziţie a Ministrului Economiei care a confirmat că guvernul încearcă să ajute ALRO inclusiv prin crearea oportunităţilor de a încheia contracte bilaterale, extrabursiere, pentru achiziţia de energie electrică de la producătorii controlaţi de statul român, a schimbat percepţia investitorilor pe bursă. Practic în aces moment ALRO a recuperat scăderea accentuată de la finalul anului trecut, cotaţia bursieră revenind în zona 2,2 lei”.

Citește și Cât câștigă lunar un angajat într-o bancă? Iată posturile cel mai bine plătite

Citește și Cosmin Olăroiu a ridicat un bloc de lux aproape de Arcul de Triumf. Preţul unui apartament ajunge la 2,2 milioane de euro!


loading...
Partenerii noștri