Tun de lumină, aprins duminică la ora 22.32 la Colectiv, la un an de la incendiul din club

Premierul Dacian Cioloş a avut, vineri dimineaţă, o întâlnire cu victime ale tragediei de la Colectiv, dar şi cu rude ale celor răniţi, în incendiul de anul trecut. 

28 oct. 2016, 14:56
Tun de lumină, aprins duminică la ora 22.32 la Colectiv, la un an de la incendiul din club

La intalnire a participat si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.
„Cu rabdare, speram sa mergem mai departe si sa se intample anumite lucruri pe care noi ni le dorim, cum ar fi constructia de spitale, schimbarea de legi si de mentalitate. Pentru ca, pana la urma, scopul nostru este ca asa ceva sa nu se mai intample. Duminica, la 22.32, vom aprinde un tun de lumina la Colectiv si as ruga pe toti patronii de cluburi ca, la 22.32, poate tin un moment de reculegere”, a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatie Colectiv, conform stirileprotv.ro.

Monument în memoria victimelor din Colectiv, amplasat în Piaţa Bucur la un an de la producerea tragediei

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste cu doi ani posibiitatea decontarii tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se trateaza in strainatate.
„Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care modifica OUG adoptata la inceputul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacientii din Colectiv care au fost tratati in strainatate sau care urmeaza sa fie tratati in strainatate. Astfel, prelungim cu inca doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente in strainatate pentru toti pacientii din Colectiv”, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.
El a adaugat ca suma alocata va fi inclusa in bugetul ministerului pe urmatorii doi ani.

Marin Ştefănel Dan, despre tragedia din Colectiv: Mulţi primari au semnat autorizaţii de funcţionare fără să se ducă la faţa locului