TUNELUL RUTIER de sub Palatul Parlamentului, tot mai APROAPE DE APROBARE. O parte din Parcul Izvor va dispărea

Proiectul celui de-al doilea tronson al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus intră în ultima fază a procedurii de aprobare: votul Consiliul General al Municipiului București. Conform Planului Urbanistic Zonal, aflat în dezbatere publică, 5.500 metri pătrați din Parcul Izvor vor dispărea, iar 196 de arbori de pe segmentul cuprins între strada Vasile Pârvan și Piața George Coșbuc vor fi defrișați. În schimb, Primăria Capitalei va construi un tunel de aproape un kilometru ce va subtraversa Dealul Arsenalului.

25 feb. 2014, 07:53

Consiliul General al Municipiului București va decide joi dacă aprobă proiectul tronsonului II al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus, cuprins între strada Vasile Pîrvan și Piața George Coșbuc, potrivit b365.ro.

Planul Urbanistic Zonal prevede construirea unui tunel pe sub Dealul Arsenalului. Tunelul va avea o lungime de 800 de metri și o adâncime maximă de 20 de metri. Intrarea în subteran se va face de pe strada B.P. Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului, între Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului și se va ieși pe strada Uranus.

Proiectul celui de-al doilea tronson al Diametralei Buzești-Berzei-Uranus include și lărgirea bulevardelor din perimetrul Palatului Parlamentului, realizarea de noi sensuri giratorii, dar și un pasaj subteran la intersecția Bd. Tudor Vladimirescu cu Calea Rahovei.

Îmbunătățirile ce vor fi aduse traficului rutier din zonă vor avea un preț: Primăria Capitalei va distruge 5.500 de metri pătrați din parcul Izvor și va defrișa 196 de arbori.