Tunsoarea la modă în 2023. Femeile o purtau în urmă cu mai bine de 50 de ani

Tunsoarea la modă în 2023. În fiecare an este o culoare vedetă, un trend în ceea ce privește vestimentația, dar oamenii, în special femeile, sunt interesate și de podoaba capilară, astfel vor să știe ce tunsori fac furori în acest an.

01 apr. 2023, 10:00
Tunsoarea la modă în 2023. Femeile o purtau în urmă cu mai bine de 50 de ani
Tunsoarea la modă în 2023

Tunsoarea la modă în 2023. Trendurile se schimbă de la an la an, însă unele lucruri rezistă testului timpului și nu se demodează niciodată. Un exemplu potrivit este tunsoarea care face furori acum și pe care multe femei o purtau în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Tunsoarea la modă în 2023

În funcție de lungimea pe care îți dorești să o aibă părul, textura acestuia și trăsăturile feței, poți opta pentru o tunsoare dreaptă sau asimetrică. Un look care face furori în prezent și care se purta și în urmă cu mai bine de o jumătate de secol este bobul stratificat.

Această tunsoare are mai multe variante și se potrivește multor femei. Poți opta pentru un bob mai lung sau mai scurt, drept sau asimetric. Bobul stratificat este însă acea tunsoare care oferă volum părului în creștet și la spate, acesta fiind tuns în scări.

Acest tip de tunsoare se potrivește cel mai bine femeilor care au părul des. Dacă nu ai fost înzestrată cu o podoabă capilară bogată, dar vrei totuși o tunsoare bob, poți alege una clasică.

Citește și: Iată de ce nu e bine să tundeți animalele în această perioadă. Medicii veterinari atrag atenția: Nu recomandăm asta!

De ce nu e bine să te tunzi în Săptămâna Mare

O tradiţie de sute de ani spune că nu este bine să te tunzi în săptămâna de dinaintea Paştelui, cu atât mai puțin în Vinerea Mare. Există două credințe legate deacest lucru, în funcție de zonele de unde provin.

Există o mulțime de superstiții la români legate de săptămâna de dinaintea Paştelui. Unele persoane consideră că nu este de bun augur să te tunzi în săptămâna de dinaintea Paștelui, cu atât mai puțin în Vinerea Mare.

Există două credințe legate de tunsorile făcute în Vinerea Mare, în funcție de zonele de unde provin. În unele localități din Moldova, tradiţia spune că cei care îşi vor tunde părul în Vinerea Mare nu vor avea nevoie să meargă la stomatolog pe parcursul întregului an. Astfel, tăierea părului în această zi are puterea de a-l feri pe om de dureri de dinţi. În restul țării, nu se merge la frizer în săptămâna de dinaintea Paștelui. Bătrânii spun că nu e bine să te tunzi în Vinerea Mare, întrucât se tem că le va muri cineva din familie.

Credincioşii mai cred că, dacă ţin post negru în Vinerea Seacă, vor fi feriţi de rele şi vor rămâne sănătoși. De asemenea, cei din Moldova şi Bucovina cred că dacă ţin post negru se vor vindeca de bolile de piele. O altă superstiţie spune că este interzis să înroşeşti ouăle în ziua de Paşte dacă nu vrei să atragi asupra ta bolile.

În ziua de Paşte nu este bine să dormi, pentru că în restul anului vei fi somnoros, vei avea ghinion, viermii vor mânca semănăturile, recolta va fi distrusă şi te va prinde ploaia ori de câte ori vei vrea să lucrezi câmpul. Tot în ziua de Paşte nu se mănâncă oul cu sare, se spune că transpiri tot anul.