TUPEU: Două asistente medicale au încercat să mituiască un ofiţer de Poliţie

Femeile au promis suma totală de 50.000 lei unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală Anticorupţie (denunţător) pentru ca acesta să soluţioneze favorabil un dosar penal în care efectua cercetări penale faţă de mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 17:10
TUPEU: Două asistente medicale au încercat să mituiască un ofiţer de Poliţie

Adriana Ionescu, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Galaţi şi Luminiţa-Gabriela Tirim, asistentă medicală la Casa Judeţeană de Pensii Galaţi sunt cercetate de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru infracţiunea de dare de mită, potrivit unui comunicat remis Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În perioada 23 noiembrie 2011 – 1 decembrie 2011, cele două asistente au promis suma totală de 50.000 lei unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie (denunţător). În schimbul banilor, ofiţerul trebuia să soluţioneze favorabil un dosar penal în care erau acuzate mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi pentru întocmirea în fals a unor dosare de pensionare pe caz de invaliditate. În acest dosar penal, cele două inculpate aveau calitatea de învinuit.

La data de 25 noiembrie 2011, din suma totală promisă, Adriana Ionescu a dat ofiţerului suma de 10.000 lei, urmând ca pe 1 decembrie să mai aducă poliţistului încă 6.000 de lei. La a doua întâlnire, cele două femei au fost prinse în flagrant.

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a celor două asistente pe o perioadă de 29 de zile.