TUPEU incredibil: Fosta şefă ANRP, Crinuţa Dumitrean, s-a plâns în instanţă că trăieşte din pensia părinţilor

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor în perioada octombrie 2009 - octombrie 2011, Crinuţa Dumitrean, s-a plâns în sala de judecată că trăieşte din pensia părinţilor săi bolnavi. Asta în condiţiile în care Dumitrean este acuzată că a păgubit statul român cu 60 de milioane de euro, bani daţi unui apropiat al cuplului Udrea-Cocoş.

RomaniaTV.net
24 apr. 2015, 17:22
TUPEU incredibil: Fosta şefă ANRP, Crinuţa Dumitrean, s-a plâns în instanţă că trăieşte din pensia părinţilor

Crinuţa Dumitrean a apelat la mila judecătorilor pentru a scăpa de arestul la domiciliu din dosarul ANRP. Fosta miss Bistriţa, apropiată a lui Ioan Oltean şi fost preşedinte al ANRP, susţine că a ajuns să trăiască din pensia tatălui ei bolnav. Dumitrean s-a plâns că până şi starea ei de sănătate este precară.

Declaraţia ei de avere însă, nu o descrie ca pe un om sărac. Are terenuri în toate zonele scumpe de lângă Bucureşti, un apartament şi o garsonieră în capitală. Fostă miss Bistriţa, Crinuţa Dumitrean a fost propulsată la vârful politicii încă din tinereţe. A ocupat funcţii în administraţia locală şi centrală. La ANRP a ajuns şefă cu sprijinul lui Ioan Oltean.

La polul opus în sala de judecată s-a situat Alina Bica. Fosta şefă de la diicot s-a afişat cu un sacou de lux la ICCJ, la primul termen al dosarului ANRP.

Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean sunt judecate pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA au aprobat restituirea unui teren supraevaluat cu 60 de milioane de euro pe vremea când erau membre ale comisiei de despăgubiri din cadru ANRP. Beneficiarul retrocedării este prietenul lui Dorin Cocoş, omul de afaceri Gheorghe Stelian.