Turcan: Condamnat penal pentru fraude la referendum, Liviu Dragnea vrea să împiedice românii să voteze

Publicat: Joi, 28 Martie 2019 12:47 // Actualizat: Joi, 28 Martie 2019 12:47 // Sursa: romaniatv.net

Prim-vicepreşedintele Raluca Turcan afirmă că, Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru fraude la referendum, vrea să împiedice românii să ajungă în secţiile de votare ca să-şi exprime votul. Turcan solicită imperativ Guvernului să nu emită nicio ordonanţă de urgenţă în folosul personal al lui Dragnea şi avertizează că, dacă Viorica Dăncilă va semna un astfel de act, va răspunde penal.

"Dragnea recidivează la referendum!

Liviu Dragnea este în panică totală și ar face orice ca să blocheze votul românilor în 26 mai! Condamnat penal pentru fraude la referendum, Liviu Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secțiile de votare ca să-și exprime votul! Este disperat pentru că știe deja ce vor răspunde românii la întrebarea pe care Președintele României o va adresa la referendum. De aceea, și-a pus slugile să blocheze atât alegerile pentru Parlamentul European, cât și referendumul, prin organizarea a 2 secții distincte de votare.

Art.15^1 alin.(2) din Legea 3/2000 spune foarte clar: "ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare".

Somez PSD-ALDE să respecte legea și solicit imperativ Guvernului să nu emită nicio ordonanță de urgență în folosul personal al lui Dragnea. Dacă Dăncilă va semna un astfel de act, va răspunde penal!", a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a declarat, joi, că legea nu permite decât secţii de votare diferite pentru referendum şi alegerile europarlamentare. Numai că liderul PSD este contrazis chiar de Legea 3/2000 privind organizarea referendumului.

Articolul 15 indice 1 din Legea referendumului 3/2000 prevede că:

"(1) În situaţia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfăşurat pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, respectiv pentru alegerea Preşedintelui României ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea şi desfăşurarea referendumului se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru
alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare, după caz.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare, operaţiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale, constituite potrivit legii".

VEZI LEGEA 3/2000 AICI

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 21:39
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Ai greşit Doamna Turcan ai greşit , dar pe asta nu ai spuso Te afli în vorbă ca să spui că faci treabă . Ia fi atent mătăluţă aici ce ţoi spune : Nui adevărat cu fraude electorale şi condamnat penal Eşti într-o mare derută . Dragnea este nevinovat , ţine cont că iaţi adus acuze mari pe nedrept . Dacă zici că spun minciuni ,Spune , dece dosarul îl ţine ascuns la DNA şi nu vrea să-l scoată ca să-şi vadă omul vina nu . Eşti de partea lor celor răi care acuză pe nedrept . Dar ce crezi tu că chiar aşa merge . Dacă are condamnare e şi mai grav .Trebue să arăţi dosarul să vadă omul ce vină are . Cum aşa procedaţi voi , cu ghioaga!, hai eşti condamnat valea ! Scurţi la minte mai sunteţi .Şi cu Dosarul Tel Drum la fel şi încă-l trimiţi pe Frans Timmermans să scoată cele două dosare şi să nu fie judecate .Acuma vezi că totul e cu aţă albă şi se vede ! Ce mai zici ? Îl mai poţi condamna pe Domnul Liviu Dragnea ? Că nu-l poţi . Omul nu are o vină aşa mare să fie penal . Dar răutăcioşi răii sunt răi din sămânţă păcătoasă .
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H