Turcan: Dacă Udrea nu susţine decizia PDL privind candidatul la prezidenţiale, atunci să-şi caute alt partid

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marţi, că Elena Udrea ar putea să se ducă la un alt partid dacă nu o mulţumeşte candidatul PDL pentru prezidenţiale, potrivit Mediafax. Mai mult, ea apus că Udrea ar trebui să decidă dacă susţine decizia "bazei PDL" pentru prezidenţiale.

14 ian. 2014, 15:49
Turcan: Dacă Udrea nu susţine decizia PDL privind candidatul la prezidenţiale, atunci să-şi caute alt partid

„PDL are un candidat la Preşedinţia României în persoana lui Cătălin Predoiu. Un candidat serios, profesionist şi credibil, cu potenţial cel puţin ca al altor aspiranţi la funcţia de preşedinte. Dacă Elena Udrea nu susţine voinţa şi decizia a 80% din membrii PDL, poate că ar trebui să meargă la un partid al cărui candidat îl susţine. În PDL, oficial, deschis şi responsabil nu se vorbeşte de alt candidat”, a precizat Raluca Turcan.

Ea a arătat că PDL a avut un proces intern de alegere a candidatului pentru prezidenţiale şi a apreciat că Udrea ar putea să facă altă mutare politică dacă nu e mulţumită de acest candidat.

„PDL a avut un proces intern şi, dacă nu e mulţumită cu opţiunea colegilor din PDL, este spaţiu pentru o mutare unde să găsească un candidat care s-o mulţumească. Tot felul de opinii exprimate public despre alţi candidaţi decât cel ales de baza partidului nu fac altceva decât să slăbească PDL. Elena Udrea ştie foarte bine asta şi de aceea cred că, din respect faţă de echipa PDL, ar putea să se hotărască: o susţine sau nu”, a precizat Turcan.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că după alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Preşedinţie, ea spunând că „se vorbeşte” despre candidatura lui Emil Boc şi exprimându-şi speranţa în concretizarea acesteia.

„După europarlamentare vom vedea care ar fi cel mai bun candidat pentru partidele de dreapta, în speranţa că după europarlamentare se vor aduce argumente pentru a merge cu un candidat comun la prezidenţiale. E devreme să spunem ce se va întâmpla cu candidatura domnului Predoiu, aşa cum noi pe dreapta mai avem un candidat, pe domunul Ungureanu şi se vorbeşte şi de candidatura lui Emil Boc”, a afirmat Elena Udrea la Adevărul live.

Udrea a spus că, astăzi, Emil Boc spune că nu este interesat de această candidatură, dar momentul în care se vor seta candidaturile va fi după europarlamentare.

„Eu cred că momentul în care se vor seta în mod real candidaturile va fi după alegerile europarlamentare”, a afirmat Udrea

Ea a mai spus că numai un candidat al dreptei unite ar putea să-l învingă peVictor Ponta în turul doi al prezidenţialelor şi că acest candidat trebuie să îndeplinească criteriile de a fi în tandem cu preşedintele Traian Băsescu, să fie el însuşi un candidat puternic, capabil să se bată cu PSD şi carismatic.

VEZI SI:

Udrea: Candidaturile la Preşedinţie se vor seta după euroalegeri. Se vorbeşte de candidatura lui Boc