Turcan: Definirea în Constituţie a familiei ca uniunea între bărbat şi femeie este un lucru frumos

Raluca Turcan afirmă că definirea familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie ar trebui stipulată în legea fundamentală a statului, vicepreşedintele PDL catalogând respectivul paragraf al noii Constituţii drept "un lucru frumos".

RomaniaTV.net
06 iun. 2013, 13:27
Turcan: Definirea în Constituţie a familiei ca uniunea între bărbat şi femeie este un lucru frumos

„Definirea în Constituţie a familiei ca uniunea între un bărbat şi o femeie este un lucru frumos, este o formulare care vine în sprijinul familiei şi al vieţii. Cred că uniunea dintre un bărbat şi o femeie stă la temelia lumii. Pe de altă parte, consider că societatea este datoare nu doar să respecte ci şi să apere drepturile civile ale minorităţilor sexuale şi e necesar să veghem să nu existe niciun fel de discriminare din acest punct de vedere. România este ţara tuturor, indiferent de credinţe sau preferinţe”, a declarat, joi, la Sibiu, Raluca Turcan.

Potrivit vicepreşedintelui democrat-liberal, legislaţia ar trebui să fie mai severă şi în privinţa avortului.

„Mi-aş fi dorit şi o întărire a dreptului la viaţă. Cred că viaţa trebuie protejată de la concepţie până la oprirea ei firească. Sunt pentru prevenirea şi combaterea avortului şi cred că şi aici Biserica are un rol important”, a adăugat Turcan.

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că stipularea căsătoriei în noua Constituţie este o greşeală, susţinând că reglementarea acesteia în cadrul Codului Civil este suficientă.

„Ce sens are? Umblăm la drepturi ca să punem îngrădiri?”, a întrebat retoric premierul, într-o întervenţie telefonică la România TV.