Turcan: Demisia lui Cepoi, urmarea firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, luni, că demisia lui Vasile Cepoi din funcţia de ministru al Sănătăţii este urmare firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI, arătând că premierul Ponta ar fi trebuit să-l demită din prima secundă a sesizării.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 16:39
Turcan: Demisia lui Cepoi, urmarea firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI

„Demisia lui Vasile Cepoi e urmarea firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI. Problema nu este că şi-a dat demisia, problema este că nu l-a demis premierul Victor Ponta, care ar fi trebuit să aibă această reacţie în prima secundă a apariţiei informaţiei cu privire la gestionarea fondurilor europene”, a precizat Turcan.

Ea a adăugat că acest lucru trebuia să se întâmple mai ales că din partea Comisiei Europene există o cerinţă explicită cu privire la transparenţa şi bunul management în folosirea fondurilor europene.

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale. Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie, iar premierul a acceptat.

Citeşte şi Chelaru: Arafat îl va suplini pe Cepoi cât va putea mai bine