Turcan: După locale, PDL ar trebui să devină nucleul unei mişcări de dreapta, iar MRU să fie premier

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că "PDL are nevoie" de Mihai Răzvan Ungureanu şi acesta are nevoie de PDL pentru viitoarea sa carieră politică, arătând că după locale partidul ar trebui să devină nucleul unei mişcări de dreapta, iar premier să fie Ungureanu.

RomaniaTV.net
18 mai 2012, 11:29
Turcan: După locale, PDL ar trebui să devină nucleul unei mişcări de dreapta, iar MRU să fie premier

„Cred că după locale e important ca PDL să devină nucleul unei mişcări de dreapta care să grupeze toate forţele politice, civice, care se opun stângii, iar propunerea naturală a acestei construcţii politice pentru funcţia de premier poate fi domnul Mihai Răzvan Ungureanu. Cred că PDL are nevoie de el şi cred că şi domnia sa are nevoie de PDL pentru viitoarea sa carieră politică. Odată cu această ancorare politică solidă, o cursă prezidenţială poate fi o consecinţă firească pentru domnul Mihai Răzvan Ungureanu”, a precizat Raluca Turcan.

Turcan a arătat că, după alegerile locale, PDL are două luni în care trebuie să vină cu un proiect câştigător pentru toamnă, „cu un proiect de revitalizare a dreptei”.

Raluca Turcan crede că împrejurarea politică este favorabilă pentru acest lucru.

„Avem un guvern de stânga, un premier de stânga, constatăm că PNL e partenerul mut al PSD. Constatăm că linia politică generală este de stânga şi că premierul Ponta vrea să ducă România spre stânga. Electoratul nu poate fi reprezentat prin procură, aşa cum face PNL. În aceste condiţii, PDL să-şi asume reprezentarea întregului electorat de dreapta, inclusiv a electoratului care simpatizează PNL, dar pe care PNL se sfieşte să-l reprezinte”, a apreciat Turcan.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declară, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că Mihai Răzvan Ungureanu poate fi proiectat ca viitor premier după alegerile din noiembrie acest an sau ca un candidat independent la Preşedinţie în 2014.