Turcan: Ne dorim şcoală faţă în faţă în condiţii normale. Suntem pregătiţi cu un set de măsuri şi pentru şcoală în condiţii dificile

Raluca Turcan, vicepremierul României, a anunţat că autorităţile doresc ca în luna septembrie şcoala să înceapă în condiţii normale, faţă în faţă, dar că sunt pregătite şi măsuri pentru "şcoală în condiţii dificile". 

RomaniaTV.net
11 iul. 2020, 13:01
Turcan: Ne dorim şcoală faţă în faţă în condiţii normale. Suntem pregătiţi cu un set de măsuri şi pentru şcoală în condiţii dificile

Raluca Turcan a menţionat că, indiferent dacă şcoala va începe faţa în faţă, predarea online va trebui să devină o obişnuinţă.

Într-un interviu difuzat sâmbătă, de Digi24, vicepremierul a declarat că evoluţia acestei pandemii creează perspective sumbre şi asupra începerii anului şcolar.

Citeşte şi: Raluca Turcan: „Am doi verişori care au murit de COVID 19. Erau tineri, nu ar fi murit dacă nu luau coronavirusul”

„Noi ne dorim să înceapă şcoala în condiţii absolut normale, adică ne-am dori ca data de 15 septembrie să ne aducă copiii la şcoală faţă în faţă, în preajma profesorilor. Din nefericire, suntem într-o explozie a numărului de infectări şi într-un mediu social în care într-adevăr par să prindă rădăcini acestei teorii negaţioniste. Şi atunci evident că evoluţia acestei pandemii îţi creează perspective sumbre şi asupra începerii anului şcolar.

De aceea la nivel de decizie ne pregătim şi pentru şcoala faţă în faţă, aşa cum ne dorim cu toţii, dar ne pregătim şi pentru măsuri severe de siguranţă sanitară, aşa cum se întâmplă în alte ţări. (…) Mesajul este unul cât se poate de sincer. Da, ne dorim şcoală faţă în faţă în condiţii normale, însă suntem pregătiţi cu un set de măsuri şi pentru şcoală în condiţii dificile. Cât de dificile urmează să vedem”, a transmis Raluca Turcan.

Citeşte şi: RESTRICŢII de pe 14 iulie. Care este DOCUMENTUL obligatoriu pentru români. Atenţie, expiră în 72 de ore

Dacă învăţământul va fi online, atunci acoperirea acestuia trebuie să fie mai mare, spune Raluca Turcan. 

„Dacă vom ajunge să avem învăţământ online, acoperirea învăţământului online să fie mai mare ceea ce înseamnă acoperire teritorială şi existenţa de tehnologie, adică de tablete, să existe un conţinut online şi o calitate a predării mai bună, ceea ce presupune pregătirea profesorilor pe parcursul verii pentru această predare online, să fie pregătită infrastructura şcolară care să permită reducerea numărului de elevi la clasă şi aici avem o problemă uriaşă pe urban pentru că în mediul urban e o aglomerare foarte mare, clasele chiar dacă sunt legal constituite cu un număr de 25 de elevi, au în jur de 32-36, cererea este uriaşă în unele oraşe şi mai ales cartiere aglomerate pentru locurile la grădiniţă. Şi atunci aici se face o analiză extrem de temeinică de Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, inclusiv fonduri europene pentru surse alternativă şi evident Ministerul Sănătăţii pentru ca spaţiile să fie pregătite şi proprii pentru condiţii de distanţare a copiilor”, a precizat vicepremierul.


loading...
Partenerii noștri