Turcan (PDL): Ponta a transformat PNL în scăriţă ca să se înalţe în sondaje

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine că proiectul taxei de solidaritate pune PNL într-o situaţie dificilă, deoarece fie o respinge şi riscă să piardă puncte electoral, fie o susţine şi atunci se apropie şi mai mult de stânga politică.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 15:57
Turcan (PDL): Ponta a transformat PNL în scăriţă ca să se înalţe în sondaje

„Cu taxarea suplimentară, premierul Ponta nu doar că a mai găsit o altă şmecherie electorală prin care să atragă atenţia şi să-şi facă imagine, dar a mai pus o dată PNL într-o situaţie dificilă, în care fie ţine cu „bogaţii”, fie mai virează un pic la stânga. Taxarea suplimentară nu este nimic mai mult decât o altă demagogie stângistă, fără aplicabilitate, dar bună de luat ochii oamenilor ca toate promisiunile USL dinaintea guvernării”, scrie Turcan, într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

În opinia democrat-liberalei, beneficiile aduse de intrarea la guvernare sunt distribuite inegal în interiorul USL, astfel încât PNL este pus într-o situaţie dezavantajoasă faţă de social-demcoraţi. „Victor Ponta a transformat cu abilitate PNL în scăriţă ca să se înalţe în sondaje, iar în timp ce Crin Antonescu bate pasul pe loc şi repetă aceleaşi discursuri de acum 1-2 ani în urmă, liderul PSD face politica sondajelor, care îi oferă deja posibilitatea să priveasca în jos la Crin Antonescu şi la PNL”, spune deputatul PDL.

Despre preşedintele PNL, Crin Antonescu, Raluca Turcan afirmă că acesta nu-şi dă seama de situaţia tot mai dificilă a partidului său în interiorul USL. „Oricine din PNL care vede dincolo de 10 iunie îşi dă seama că drumul cu PSD nu doar că face tot mai la stânga, ci este şi înfundat. Apărându-l şi girându-l pe Adrian Năstase care face presiuni pentru a-şi bloca dosarele din Justiţie, PNL nu face decât să se asocieze şi mai tare cu stânga care a ţinut România pe loc”, se arată în comunicatul citat.