Turcan: Raportul MCV arată că trebuie luptat în continuare pentru a feri Justiţia de presiunile PSD şi ALDE

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a subliniat, miercuri, că Raportul MCV pentru România prezentat de Comisia Europeană arată progrese substanțiale, dar și faptul că "trebuie luptat în continuare pentru a feri justiția de presiunile politice ale PSD și ALDE".

25 ian. 2017, 14:15
Turcan: Raportul MCV arată că trebuie luptat în continuare pentru a feri Justiţia de presiunile PSD şi ALDE

„Planul coaliției PSD – ALDE de a-i face scăpați pe protejații politici face un rău uriaș României, pentru că transmite mesajul că progresele înregistrate de țara noastră nu sunt ireversibile. Tocmai această atitudine a PSD –  ALDE ține România într-o monitorizare care ne stigmatizează ca țară. Dacă PSD și ALDE s-ar abține de la subminarea Justiției, mecanismul ar fi probabil ridicat mult mai repede. Progresele remarcate de raportul Comisiei Europene sunt substanțiale, dar cum facem un pas înainte, cum PSD și ALDE vor să tragă România doi pași înapoi”, susține Raluca Turcan, miercuri, într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană a publicat miercuri, la Bruxelles, cel mai recent raport elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare privind România, în care executivul comunitar face un bilanț al măsurilor întreprinse de țara noastră în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și lupta împotriva corupției, al realizărilor, al provocărilor nedepășite încă și al acțiunilor care sunt în continuare necesare pentru încheierea monitorizării în cadrul MCV, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Documentul relevă că rapoartele privind MCV elaborate în 2014, 2015 și 2016 au evidențiat o tendință pozitivă și un bilanț care indicau progrese importante și sporirea caracterului ireversibil al reformei, tendință confirmată în raportul din 2017, când se înregistrează în continuare un bilanț solid al instituțiilor judiciare și un impuls puternic imprimat de guvernele succesive pentru a consolida măsurile de prevenire a corupției.