Turcan: Să definim prin Constituţie căsătoria ca relaţia dintre femeie şi bărbat

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan declară, referitor la mariajul între persoane de acelaşi sex, că ar încuraja ca, la modificarea Constituţiei, căsătoria să fie definită prin legea fundamentală ca "relaţia între o femeie şi un bărbat".

25 apr. 2013, 14:57
Turcan: Să definim prin Constituţie căsătoria ca relaţia dintre femeie şi bărbat

Raluca Turcan a fost întrebată, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre căsătoria între persoane de acelaşi sex, informează Mediafax.

„În privinţa căsătoriilor de acelaşi sex, am o opţiune personală şi o opinie politică a PDL. În spiritul valorilor populare care ne definesc, familia este pe primul loc şi familia o definim ca relaţia între bărbat şi femeie. Ca opţiune personală, aş încuraja chiar ca la modificarea Constituţiei să definim prin Constituţie căsătoria ca relaţia dintre femeie şi bărbat”, a răspuns Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, PDL este „un partid popular care are ca valori definitorii credinţa, familia, dreptatea, demnitatea, libertatea şi responsabilitatea” şi, având aceste valori, susţine un parteneriat cu Biserica.

În plus, vicepreşedintele PDL a fost întrebat ce părere are despre finanţarea Bisericii, respectiv dacă ar trebui continuat pe sistemul actual, când se oferă bani de la bugetul de stat sau ar trebui impozitată ca orice ONG.

Finanţarea Bisericii cred că poate rămâne pe formula actuală, însă în momentul în care există finanţări din partea statului, cred că preocuparea deopotrivă, atât a statului, cât şi a bisericii, trebuie să fie de a acorda o importanţă şi mai mare asistenţie sociale. Cred că în felul acesta, principalii câştigători sunt membrii colectivităţii, comunităţii din parohiile respective”, a afirmat Turcan.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în 14 state, dintre care mare parte permit şi adopţia de către cuplurile homosexuale.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că homosexualii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi fundamentale ca restul cetăţenilor, precizând că lucrurile sunt reglementare „normal” în prezent, iar opţiunea sexuală este o chestiune intimă.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a primit, până în prezent, trei sesizări privitoare la declaraţile făcute de senatorul Puiu Haşotti despre homosexuali, toate de la cetăţeni.

Liberalul a declarat că îi consideră pe homosexuali nişte „oameni bolnavi”.