Turcan: Trebuie să trecem la măsuri mai severe împotriva parlamentarilor opoziţiei

Deputatul PDL Raluca Turcan crede că se impune înlocuirea tuturor parlamentarilor opoziţiei din funcţiile pe care le au în Parlament, aceştia urmând să rămână simpli deputaţi sau senatori. "Dacă opoziția nu respectă regulile jocului parlamentar, cred că nici majoritatea parlamentară nu trebuie să mai fie legată de algoritmul împărțirii funcțiilor între putere și opoziție", a declarat Turcan.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 14:42
Turcan: Trebuie să trecem la măsuri mai severe împotriva parlamentarilor opoziţiei

Turcan crede că măsura se impune datorită prelungirii grevei parlamentare a opoziţiei „dincolo de limita bunului-simţ” ajungând la nivelul unei sfidări naţionale. „Cred că noi, majoritatea parlamentară, trebuie să trecem la măsuri mai severe în aceste condiții și să cerem înlocuirea șefilor de comisii parlamentare care sunt membri ai USL„, a declarat Turcan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Sibiu.

Mai mult, măsura ar putea să-i vizeze şi pe reprezentanţii opoziţiei din cadrul Biroului Permanent. „Nu poți să-ți menții funcțiile parlamentare și să nu vii la serviciu. Cred că toți parlamentarii opoziției ar trebui să rămână simpli deputați și senatori, fără să mai aibă însă nicio funcție parlamentară, indiferent că vorbim despre președinte sau vicepreședinte de comisie parlamentară, chestori sau membri ai birourilor permanente”, susţine democrat-liberala.

În condiţiile grevei, majoritatea parlamentară ar fi îndreptăţită să renunţe la cutuma potrivit căreia funcţiile din comisii şi Biroul Permanent se împart între partide proporţional cu reprezentarea pe care o au în forul legislativ. „Aceasta e o regulă care se aplică între gentlemeni. Atunci când una dintre părți se comportă însă ca un tânăr deviant – ca cei pe care-i mai vedem la televizor crestându-și brațele ca să facă spectacol – e foarte greu să mai speri la un dialog”, a mai spus Turcan.