Turcescu, despre „ridicarea în grad de colonel”: Trageţi-vă un glonţ în cap, nemernicilor!

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat o listă care conţine nume sonore din viaţa politică românească, dar şi jurnalişti, avansaţi în diferite grade în Armată. Între aceştia şi Mihai Răzvan Ungureanu şi Robert Turcescu. Jurnalistul Robert Turcescu a avut o reacţie pe Facebook: "Glonţul, nemernicilor!". "Gâdea, Ciutacu, Badea, Ciuvică şi, desigur, Felix, aveti ocazia nesperată de a vă dovedi, măcar o dată-n viaţă, oameni de onoare: trageţi-vă un glonţ în cap, nemernicilor!", a scris Robert Turcescu.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 13:23
Turcescu, despre „ridicarea în grad de colonel”: Trageţi-vă un glonţ în cap, nemernicilor!

Robert Turcescu a explicat pe profilul de Facebook că nu a fost şi nu este membru PDL şi că n-a făcut armata pentru că nu mai era obilgatorie.

„Daca cineva imi arata o adeziune semnata vreodata de mine ca membru al PDL sau al oricarui alt partid din aceasta tara sau de aiurea, ma impusc in git ca Nastase. Pe loc! Sau in cap, ca sa fie lucrurile clare, nu jumatati de masura!„, scrie Turcescu.

Iată integral reacţia lui Robert Turcescu:

„Glontul, nemernicilor!

Am aflat, cu uimire, uluire si scirba pentru o astfel de manipulare ca sint „colonel”. Si ca sint membru PDL!!! Trebuie sa spun ca scirba ma cuprinde fata de cei care au lansat aceasta asa-zisa „dezvaluire” nicidecum pentru faptul ca as apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane, pentru care am un respect infinit.
Sa le luam pe rind. Daca cineva imi arata o adeziune semnata vreodata de mine ca membru al PDL sau al oricarui alt partid din aceasta tara sau de aiurea, ma impusc in git ca Nastase. Pe loc! Sau in cap, ca sa fie lucrurile clare, nu jumatati de masura!
Doi: n-am facut armata. Nu m-am fofilat, doar eram student si am zis s-o fac dupa ce termin studiile. Cind am terminat facultatea, n-a mai fost cazul pentru ca se daduse legea potrivit careia nu mai era obligatoriu stagiul militar. Ci, optional. Am ales sa nu cer incorporarea. Voiam sa-mi fac meseria de jurnalist si sase luni de pauza pentru satisfacerea stagiului militar mi s-au parut la acea vreme nepotrivite. Repet, satisfacerea stagiului militar nu mai era obligatorie!
Acum citiva ani, in mai 2010, am absolvit un curs de buna guvernare la Colegiul National de Aparare. Apoi, prin 2011, am sustinut in fata unor grupe de cursanti citeva prelegeri despre media si politica. Repet, prelegeri. Si, foarte important, in contextul discutiei, niciodata REMUNERATE! Daca se dovedeste ca am luat vreun leu de pe urma acestor prelegeri ma impusc, de asemenea, in cap!
De citeva ori, ca jurnalist si colaborator, in calitatea mentionata mai sus, al Colegiului National de Aparare am participat alaturi de zeci de alte persoane publice, la evenimente festive organizate de MAPN: de Ziua Armatei, de Ziua Nationala etc. Recunosc, spasit, ca am baut la aceste evenimente un pahar de vin, unul de apa si ca am mincat, probabil, si un piscot.
Azi aflu de la Gadea ca sint colonel „pe o lista secreta” facuta de fostul ministru Gabriel Oprea. Actualul ministru, Dobritoiu, zice ca nu e secreta lista, ci publica. Si se spulbera in felul acesta si banuiala ca as avea grad in vreun serviciu secret. Deci ca as fi „acoperit”!
Hai sa presupunem ca miine, oricare dintre voi, ajuns in functia de ministru al Educatiei sau al Apararii, ar vrea sa ma faca doctor, astronaut, colonel sau maresal. Sigur, poti sa vrei, dar… trebuie sa vrea si Grivei! Sigur, imi puteti trimite prin posta, prin porumbei calatori sau prin mama-mare, o diploma, un certificat care atesta calitatea de pilot de nave spatiale, un livret sau un certificat de absolvire de doctorat la StanDford. Sau, ca sa atingem si mizeria cu „Turcescu-colonel PDL”, puteti sa-mi trimiteti si un carnet de membru de partid. Eventual al PSD sau al PNL! Ati putea s-o faceti si apoi sa ziceti „l-am facut pilot, colonel, doctor, pesedist sau liberal pe Turcescu”! Sintem nebuni cu totii?! Nu trebuie sa existe si o semnatura a celui care a fost facut colonel sau doctor sau, mama-dracului, orice altceva?! Un accept, o incuviintare a celui care a primit respectivul titlu, grad sau atestat? Ei bine, zi trista pentru domnii colonei acoperiti – pe bune de asta-data dupa cum o dovedeste tehnica diversionista insusita de la superiorul lor, Felix: in cazul meu nu exista asa ceva!
Asa ca, Gadea, Ciutacu, Badea, Ciuvica si, desigur, Felix, aveti ocazia nesperata de a va dovedi, macar o data-n viata, oameni de onoare: trageti-va un glont in cap, nemernicilor!