Turcia a arestat 21 de persoane suspectate de apartenenţă la Statul Islamic

Poliția turcă a arestat 21 de persoane, majoritatea suspectate de apartenență la organizația jihadistă Stat Islamic, în urma unor raiduri întreprinse vineri pe teritoriul țării, informează Reuters, preluând o știre a agenției turce Anadolu.

10 iul. 2015, 14:10
Turcia a arestat 21 de persoane suspectate de apartenenţă la Statul Islamic

Trei dintre reținuți sunt cetățeni străini, autoritățile suspectându-i că intenționau să se alăture luptătorilor Statului Islamic în Siria.

Sub presiunea unor aliați din cadrul NATO, Turcia și-a intensificat eforturile de a opri trecerea unor combatanți străini în țara vecină, unde să lupte alături de Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Jihadiştii recrutează minori din Siria şi îi trimit să lupte alături de combatanţii islamişti

Potrivit șefului guvernului de la Ankara, Ahmet Davutoglu, conflictul din Siria constituie o amenințare majoră pentru Turcia. Mii de străini au fost opriți să intre pe teritoriul Turciei din cauza îngrijorărilor privind securitatea țării.

În operațiuni simultane desfășurate în zori la Istanbul și în orașul vecin Kocaeli, precum și la Sanliurfa și Mersin, în apropierea graniței cu Siria, autoritățile au confiscat puști de vânătoare și muniție, a mai relatat Anadolu.


loading...