Turcia a eliberat un ŞOIM bănuit că SPIONA pentru Israel

Autorităţile turce au capturat o pasăre bănuită că ar spiona pentru Israel, însă au eliberat-o după ce, în urma scanării cu ajutorul unui apart cu raze X, s-a dovedit că pasărea nu avea asupra sa echipament de supraveghere, a informat vineri presa din Turcia.

26 iul. 2013, 17:31
Turcia a eliberat un ŞOIM bănuit că SPIONA pentru Israel

Şoimul a trezit suspiciuni din cauza unui inel din metal pe care-l avea la picior pe care scria „24311 Tel Avivunia Israel”, ceea ce i-a determinat pe locuitorii din satul Altinayva să-l predea guvernatorului local.

Pasărea a fost scanată cu un aparat cu raze X la un spital universitar pentru a se verifica dacă asupra sa se găsesc microcipuri sau dispozitive de interceptare, relatează ziarul Milliyet, care a postat pe prima pagină o imagine a radiografiei cu titlul „Agent israelian”, informează Agerpres.

Relaţiile dintre Turcia şi Israel, mult timp aliaţi militari, au devenit tensionate din mai 2010 când armata israeliană a ucis nouă activişti turci la bordul Mavi Marmara, o navă aflată într-un convoi care a încercat să treacă de blocada israeliană pentru a ajunge cu ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.