Turcia a început testarea pe oameni a vaccinului împotriva Covid. Dozele au fost dezvoltate în China

Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2020 16:17 // Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2020 16:17 // Sursa: romaniatv.net

Turcia a început miercuri testarea unui vaccin dezvoltat de China împotriva virusului SARS-CoV-2, în cadrul unui studiu la care participă aproximativ 1.200 de persoane, dintre care cei mai mulţi vor fi, în prima fază, lucrători din domeniul sănătăţii.

Autorităţile au administrat deja prima doză unui număr cuprins între 1.200 şi 1.300 de lucrători sanitari, iar peste zece zile li se va administra şi o a doua doză, potrivit postului de televiziune CNN Türk. Turcia va împărtăşi peste două săptămâni Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) rezultatele acestui test.

Alte ţări, precum Brazilia, Indonezia şi Bangladesh au lansat teste cu acelaşi vaccin dezvoltat în China.

Dacă rezultatele sunt bune, autorităţile turce preconizează vaccinarea a circa 13.000 de persoane cu afecţiuni cronice şi deosebit de vulnerabile la COVID-19. Anterior, ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, afirmase că Turcia va participa la testarea unor medicamente dezvoltate în Marea Britanie, Germania şi Rusia.

Numărul zilnic al deceselor provocate de COVID-19 în Turcia s-a triplat în ultimele săptămâni, trecând de la o medie de 20 de morţi pe zi, la peste 60, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a anunţat recent că ţara a atins "vârful celui de-al doilea val" al pandemiei de coronavirus, cu o medie oficială de 1.700 de cazuri zilnice. Totuşi, Colegul Medicilor din Turcia estimează că numărul real al infecţiilor este de 10 ori mai mare.

De asemenea, Spania a început prima testare pe oameni a unui vaccin anti-Covid. Spitalele La Paz şi La Princesa din Madrid au început să administreze vaccinul la care lucrează compania Janssen, din cadrul Johnson & Johnson. 150 de voluntari participă la testarea vaccinului care se află în faza a doua după ce a fost aplicat cu succes în SUA şi Belgia. Faza 2 de studiu va dura între 12 şi 14 luni şi va fi urmată de o altă fază în mai multe ţări pentru aprobarea finală a vaccinului.

Scopul testelor care au început la spitalele din Madrid şi Santander este acela de a descoperi doza necesară şi stabilirea ritmului de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19. Voluntarii vor fi separaţi în 10 grupuri care vor primi doze mici, mijlocii sau mari. Anumite grupuri vor primi un tratament placebo, în timp ce altele vor fi vaccinate la un interval de una, doua sau trei luni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
SPA turcia coronavirus vaccin china vaccin coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H