Turcia a lansat un atac cu dronă către o bază din Siria folosită şi de SUA

Turcia şi Siria se bombardează reciproc! O dronă militară turcă a atacat marţi Baza militară Al-Hasakah, situată în nord-estul Siriei, potrivit publicaţiei Der Spiegel. Doi militanţi kurzi au fost ucişi în atac, iar alţi trei au fost răniţi.

22 nov. 2022, 21:43
Turcia a lansat un atac cu dronă către o bază din Siria folosită şi de SUA

Turcia şi Siria se bombardează reciproc!

Cel puţin doi militanţi kurzi au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi în urma unui atac aerian efectuat de Turcia asupra unei baze militare din nord-estul Siriei folosită în comun de grupuri kurde şi de coaliţia antiteroristă condusă de SUA, afirmă surse locale, potrivit Mediafax.

Doi militanţi kurzi au fost ucişi în atac, iar alţi trei au fost răniţi, informaţiile fiind confirmate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Baza militară Al-Hasakah,  situată în nord-estul Siriei este utilizată de grupul kurd Unităţile Populare de Apărare (YPG) împreună cu militari ai coaliţiei internaţionale conduse de SUA care acţionează în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Citiți și: O nouă „operaţiune specială” îngrijorează mapamondul. Turcia şi Siria se bombardează reciproc

Atacul de marți vine la o zi după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat luni că va lansa o operațiune terestră în Siria, după o serie de raiduri aeriene asupra pozițiilor kurde din Siria și Irak și atacuri cu rachete pe teritoriul turc, potrivit AFP.

„Este exclus ca această operațiune să se limiteze la o operațiune aeriană”, a declarat Erdogan, care a amenințăt încă din luna mai cu lansarea unei noi operațiuni militare în nordul Siriei.

Acest atac al armatei turce vine după numeroasele atacuri cu rachete de pe teritoriul sirian care au ucis doi oameni și a rănit aproape 30 de răniți în Turcia.

Ieri, tachetele trase din Siria au lovit o şcoală, două case şi un camion în apropierea unui punct de frontieră din provincia Gaziantep.

Cinci rachete lansate din Siria au lovit luni districtul turc Karkamîş aflat în zona de frontieră, ucigând două persoane şi rănind alte şase, dintre care două grav, a declarat guvernatorul provinciei Gaziantep, citat de Reuters.

Avioane de război turceşti au efectuat duminică atacuri aeriene asupra bazelor militanţilor kurzi din nordul Siriei şi nordul Irakului, distrugând 89 de ţinte.