Turcia a reţinut patru cetăţeni irakieni suspectaţi că pregăteau un atac asupra ambasadei SUA

Poliţia turcă a reţinut, luni, patru cetăţeni irakieni care sunt suspectaţi că pregăteau un atac asupra ambasadei SUA de la Ankara, a transmis agenţia Anadolu, la câteva ore după ce reprezentanţa diplomatică a fost închisă temporar din cauza unei ameninţări de securitate.

RomaniaTV.net
05 mart. 2018, 18:15
Turcia a reţinut patru cetăţeni irakieni suspectaţi că pregăteau un atac asupra ambasadei SUA

Cele patru persoane reţinute erau rezidenţi în Samsun, informează Reuters.

Ambasada americană a comunicat că este închisă pentru public din cauza unei probleme de securitate şi va pune la dispoziţie doar serviciile de urgenţă.

De asemenea, ambasada a sfătuit cetăţenii americani din Turcia să evite locurile aglomerate sau clădirea ambasadei şi să fie foarte atenţi la propria securitate atunci când vizitează obiectivele turistice.

Deşi relaţiile dintre Turcia şi SUA au fost tensionate în ultima vreme, Turcia a spus că închiderea ambasadei nu a avut loc din motive politice. „Decizia de a închide ambasada americană nu este una politică, a fost luată din motive securitate. Ambasada a oferit informaţii serviciilor secrete turce”, a spus viceprim-ministrul turc Bekir Bozdag, potrivit News.ro.

„Atât serviciile secrete, cât şi cele de securitate au luat măsuri de precauţie în plus şi s-au obţinut rezultate importante”, a spus Bozdag, fără să ofere alte detalii.

Statele Unite şi-au suspendat serviciile de acordare a vizelor în Turcia în octombrie după ce doi angajaţi ai ambasadei au fost reţinuţi, fiind suspectaţi de implicare în lovitura de stat eşuată din 2016. Ankara a luat o măsură similară ca răspuns, dar restricţiile au fost ridicate în decembrie.

Ambasada a spus că va anunţa în curând când se va putea redeschide.