Turcia achită doi jurnalişti şi o activistă de mediu. Aceste persoane sunt acuzate de terorism

Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2019 20:40 // Actualizat: Miercuri, 17 Iulie 2019 20:40 // Sursa: romaniatv.net

Cei trei au fost acuzați de propagandă teroristă din cauza colaborării lor cu un ziar kurd. Publicația a fost închisă de autorități între timp. Cei trei au susținut pe parcursul procesului că nu au făcut propagandă teroristă, ci au apărat dreptul la liberă exprimare.

Erol Onderoglu, jurnalist și reprezentant al organizației Reporteri Fără Frontiere, jurnalistul Ahmer Nesin și Sebnem Korur Fincanci, directorul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia, au fost arestați în iunie 2016.

Cei trei au publicat în 2016 un editorial în publicația kurdă Ozgur Gundem, pentru care au fost acuzați de autorități de propagandă în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan. Onderoglu, Nesim și Fincanci riscau câte 14 ani de închisoare pentru aceste acuzații.

Citeşte şi Ţările care îi maltratează pe jurnalişti ar trebui să suporte consecinţe diplomatice

La două luni de la arestarea celor trei, Poliția a percheziționat redacția Ozgur Gundem și a decis închiderea definitivă a ziarului.

Potrivit indexului anual privind libertatea presei, publicat de Reporteri Fără Frontiere, Turcia se află pe locul 157 din 180, fiind țara care a arestat cei mai mulți jurnaliști. Anul trecut, 68 de jurnaliști au fost arestați în această țară, iar cei mai mulți dintre ei sunt de origine kurdă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H