Turcia anunţă uciderea a 12 membri PKK în sud-estul ţării

Armata turcă a anunțat marți uciderea a 12 membri ai aripii armate a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) într-o operațiune aeriană purtată cu o zi în urmă la Yuksekova, în sud-estul țării, lângă frontiera cu Irakul.

RomaniaTV.net
13 oct. 2015, 12:29
Turcia anunţă uciderea a 12 membri PKK în sud-estul ţării

În aceeași operațiune a fost distrus un depozit de armament, precizează comunicatul armatei.

La rândul său, PKK a emis un comunicat în care confirmă că își menține angajamentul, anunțat sâmbătă, de a îngheța acțiunile militare împotriva Turciei, dacă nu vor avea loc provocări din partea Ankarei.

‘Cu toate acestea, forțele statului turc au continuat bombardamentele și operațiunile aeriene’, menționează comunicatul PKK.

Turcia a anunțat că a întreprins o serie de raiduri aeriene împotriva PKK, atât pe teritoriul țării, cât și în nordul Irakului, unde organizația kurdă deține baze.

Potrivit PKK, decizia sa de a opri atacurile armate survine în contextul viitoarelor alegeri legislative anticipate din Turcia, ce vor avea loc la 1 noiembrie.

Anunțul PKK a fost făcut chiar în ziua în care doi atentatori sinucigași au ucis 97 de persoane la un miting de pace pro-kurd la Ankara. Autoritățile turce consideră gruparea jihadistă Statul Islamic ca fiind principalul suspect în cazul dublului atentat sinucigaș.