Turcia: Şase rebeli şi şase poliţişti, ucişi într-o operaţiune împotriva PKK

Şase poliţişti şi şase rebeli kurzi au fost ucişi în două zile de lupte intense între forţele de ordine şi membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în sud-estul Turciei, a anunţat joi o sursă din serviciile locale de securitate, citată de AFP.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 13:48
Turcia: Şase rebeli şi şase poliţişti, ucişi într-o operaţiune împotriva PKK

Câteva mii de soldaţi şi poliţişti participau la operaţiuni susţinute de aviaţia turcă (elicoptere de luptă şi avioane de vânătoare), în regiunea muntelui Cudi, din provincia Sirnak, situată în apropierea frontierei cu Siria, a precizat sursa citată.

Ministrul de Interne, Idris Naim Sahin, anunţase miercuri seara că cinci poliţişti au fost ucişi în confruntările înregistrate începând de marţi.

Miercuri, un al şaselea membru al forţelor speciale ale poliţiei a fost ucis şi şase rebeli au murit în ofensiva turcă împotriva unui număr nedeterminat de rebeli, care se ascund în această zonă muntoasă.

Sahin şi oficiali militari de rang înalt s-au deplasat la locul luptelor, cele mai violente din acest an, care continuau joi.

Poliţia este din ce în ce mai implicată în lupta împotriva rebelilor PKK, în condiţiile în care până acum această sarcină revenea în întregime armatei.

Conflictul kurd din Turcia s-a soldat cu peste 45.000 de morţi, potrivit armatei, de la începutul insurecţiei PKK în 1984, în sud-estul anatolian, locuit în majoritate de kurzi.

PKK este considerat organizaţie teroristă de Turcia şi de numeroase alte ţări.