Turcia: Victime sunt scoase de sub dărâmături la trei zile după cutremur VIDEO

O profesoară de 27 de ani a fost scoasă în viaţă miercuri de sub dărâmături, la 66 de ore de la seismul ce a lovit provincia Van.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 07:44
Turcia: Victime sunt scoase de sub dărâmături la trei zile după cutremur VIDEO

De sub dărâmăturile din oraşul Van din Turcia continuă să fie scoşi supravieţuitori. Echipele de salvare nu au încetat căutările.

O profesoară de 27 de ani a fost scoasă în viaţă miercuri de sub dărâmături, la 66 de ore de la seismul ce a lovit provincia Van, în estul Turciei, informează Agerpres. Profesoara, rănită, a fost spitalizată imediat la spitalul de campanie din Ercis, oraşul cel mai afectat de cutremur.

Un vecin de palier al supravieţuitoarei a confirmat la faţa locului că tânără a fost salvată după eforturi intense ale echipelor de salvare în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Un băiat în vârstă de 10 de ani a fost găsit în viaţă marţi seară sub dărâmăturile domiciliului său. Copilul a fost transportat imediat cu ambulanţa la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Micuţul era prins sub ruinele imobilului de şapte etaje în care locuia şi de unde au fost salvaţi anterior tatăl şi fratele său.

Pe de altă parte, în aceeaşi zi, echipele de salvatori au înregistrat o triplă reuşită în oraşul Ercis – cel mai afectat de seism, extrăgând dintre dărâmături, în mod succesiv, un bebeluş de două săptămâni, pe mama şi bunica acestuia. Seismul cu magnitudinea de magnitudinea de 7,2 a lovit duminică regiunea Van, majoritar kurdă, în apropiere de frontiera iraniană.

Bilanţul seismului care a afectat duminică Turcia a crescut la 459 de morţi  şi 1352 de răniţi.


loading...