TURCIA: Zeci de mii de persoane, inclusiv preşedintele ţării, au manifestat împotriva TERORISMULUI

Zeci de mii de persoane, inclusiv președintele turc Recep Tayyip Erdogan, au participat duminică la o demonstrație împotriva ''terorismului'' la Istanbul, relatează agenția DPA. 

21 sept. 2015, 06:42
TURCIA: Zeci de mii de persoane, inclusiv preşedintele ţării, au manifestat împotriva TERORISMULUI

În discursul său, președintele Erdogan, referindu-se la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), a afirmat că Turcia nu are o problemă de ordin etnic, ci una referitoare la terorism.

Armistițiul dintre statul turc și PKK a fost rupt în iulie a.c.. De atunci, militanții minorității kurde au întreprins aproape zilnic atacuri asupra forțelor de securitate, în timp ce armata turcă a bombardat poziții ale PKK în nordul Irakului și în Turcia.

Citeşte şi Erdogan e hotărât ca Turcia să continue lupta împotriva rebelilor kurzi

La demonstrația de duminică, ce a avut loc în cartierul Yenikapi din Istanbul, cu toate că a fost convocată de o asociație de organizații neguvernamentale, a participat și premierul Ahmet Davutoglu, care, ca și Erdogan, face parte din AKP, partidul de guvernământ, potrivit Agerpres.

Davutoglu a afirmat că partidul prokurd HDP ar trebui readus sub pragul electoral de 10% la alegerile ce vor avea loc pe 1 noiembrie în Turcia. HDP a trecut de pragul electoral de 10% pentru prima dată la alegerile parlamentare care au avut loc în iunie a.c., obținând locuri în parlament și determinând pierderea majorității absolute de către AKP.