Turcii de la Ekol intră în România

Ekol Logistics, una dintre cele mai mari companii de servicii integrate de logistică din Turcia, adaugă o nouă linie de transport pe calea ferată, pe ruta Arad-Worms (Germania), după achiziţia firmei Omega International Transport & Logistics.

23 ian. 2012, 11:04
Turcii de la Ekol intră în România

Ekol este singurul operator logistic care oferă servicii în sistem intermodal, pe calea ferată, pe ruta Worms-Arad. Primul tren cu containere a deschis ruta pe 13 octombrie 2011, acesta parcurgând distanța în 36 de ore. Prin adăugarea noii rute în sistem intermodal pe calea ferată, Ekol economisește 1.250 de km de transport pe șosea, luând în considerare distanța pe întreg traseul dintre Turcia-Germania. În prezent, pe linia Worms-Arad operează un singur tren pe săptămână, care se adaugă la cele șapte care pleacă din Worms către Trieste. Astfel, pe întreaga rută intermodală, Ekol pune în mișcare opt trenuri săptămânal.

Traseul de la Arad la Istanbul va fi acoperit pe roți, prin Bulgaria. În 2012 Ekol intenționează să deschidă o alternativă de transport a camioanelor pe mare, cu feribotul, pe ruta Constanța-Pendik. Pentru dezvoltarea acestui proiect Ekol va achiziționa 50 de camioane. Cu ajutorul noii flote și prin dezvoltarea rutei Worms-Arad, Ekol își propune o creștere a serviciilor logistice intermodale pe calea ferată, prin adăugarea a încă două noi trenuri săptămânal pe această rută. Astfel, pe tot traseul intermodal, frecvența plecărilor trenurilor cu marfă va crește la 10 trenuri săptămânal.

Pentru completarea proiectului intermodal în 2012, Ekol va investi 18 milioane de euro în achiziționarea de camioane. “Aproximativ 25 de procente din această investiție va avea în vedere dezvoltarea activității din România, prin direcționarea fondurilor către îmbunătățirea flotei și terminalului. După începerea activității în România, în noiembrie anul trecut, menținem ritmul investițiilor atât aici, cât și în alte părți ale Europei”, declară domnul Ahmet Musul, președintele Ekol Logistics.

Centrele de distribuție Ekol se întind pe o suprafață de 400.000 metri pătrați, fiind utilate cu tehnologii și inovații de ultimă oră atât în Turcia, cât și în Europa. Ekol beneficiază de o flotă de 1.900 de autovehicule moderne și de aportul unei echipe formate din 3.500 de profesioniști.