Turist belgian, salvat de jandarmi şi salvamontişti după ce a stat trei zile izolat în munţi

Un turist din Belgia a fost salvat din masivul Piatra Craiului, după o operaţiune dificilă din cauza vremii, fiind transportat la Spitalul Zărneşti. Bărbatul a stat izolat trei zile.

09 oct. 2017, 15:24
Turist belgian, salvat de jandarmi şi salvamontişti după ce a stat trei zile izolat în munţi

Turistul plecase în drumeţie în Piatra Craiului înainte ca vremea să se înrăutăţească. Vineri noaptea, însă, a început să ningă şi au urmat două zile de viscol şi temperature negative. Bărbatul a rămas blocat în zona Refugiului „Comisul” şi nu a mai putut coborî de pe munte. A fost salvat de jandarmi şi salvamontişti.

„Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montani Zărneşti, împreună cu doi salvamontişti din cadrul Serviciului Salvamont Zărneşti, au acţionat pentru salvarea unei persoane de sex masculin aflată în dificultate care a fost surprinsă de schimbările meteo în zona Refugiului «Comisul» din masivul Piatra Craiului. După o deplasare pe timp de noapte şi prin zăpadă viscolită, jandarmii şi salvamontiştii au ajuns în zona refugiului, găsind persoana în cauză, care se afla izolată pe munte de trei zile. Deşi era bine echipată pentru trasee montane, schimbările bruşte ale condiţiilor meteo au pus-o în dificultate, împiedicând-o să înainteze către oraşul Zărneşti”, anunţă Jandarmeria Braşov.

După ce i-au fost oferite haine de schimb şi ceai cald pentru a se încălzi, persoana a fost transportată la Spitalul Oraşului Zărneşti pentru a i se verifica starea de sănătate.